ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Τα ΜΜΕ της επαρχίας υπηρετούν την ενημέρωση, υπηρετούν τη δημοκρατία και πρέπει να στηριχτούν

Κύριε Υπουργέ, το πέρασμα σας από το Υπουργείο Εσωτερικών άφησε θετικό και επιτυχημένο έργο. Καλά λόγια μόνο.

Από την δικαίως αναβαθμισμένη θέση σας, θα σας προτείνω και πιστεύω ότι το έχετε στη σκέψη σας και η κυβέρνηση στις προθέσεις της, να στηρίξουμε να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα για στήριξη του επαρχιακού Τύπου, των μέσων ενημέρωσης της επαρχίας. Κι όταν λέμε «μέσα ενημέρωσης» τα πάντα: τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες ενημερωτικά σάιτ, ακόμη και τους φωτογράφους που τρέχουν για να πάρουν τη φωτογραφία που θα μας δώσει την είδηση.

Τα επαρχιακά μέσα ασχολούνται με τα τοπικά θέματα που δεν μπορεί ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας να καλύψει. Έχουν την ακροαματικότητα τους, ασχολούνται με τα τοπικά προβλήματα, ενημερώνουν τους πολίτες, παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι πολίτες, υπηρετούν την ενημέρωση, υπηρετούν τη δημοκρατία και απασχολούν πολλούς εργαζόμενους πολλά νέα παιδιά, που τρέχουν και κυνηγούν το ρεπορτάζ με δυσκολίες.

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, τα επαρχιακά μέσα λόγω έλλειψης και διαφήμισης, αφού δεν λειτουργούν επιχειρήσεις, δεν λειτουργούν μαγαζιά δεν έχουν και τη διαφήμιση για να στηριχτούν. Οφείλουμε, λοιπόν, και πρέπει να τους στηρίξουμε. Αυτά τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει και που περιέχονται στο νομοσχέδιο είναι θετικά, μπορούμε, όμως και πρέπει, να κάνουμε περισσότερα να τους στηρίξουμε οικονομικά για να μπορέσουν και αυτοί να ανταποκριθούν, να μην βάλουν λουκέτο και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Όσον  αφορά τα άλλα που ακούστηκαν από τους Εισηγητές κάποιων κομμάτων, εγώ θα τους πω μόνο, ότι στη χώρα μας η δημοκρατία από τη μεταπολίτευση και μετά λειτουργεί και απολαμβάνουν οι Έλληνες ίσως την καλύτερη δημοκρατία στη νεότερη ιστορία μας. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από το ότι να υιοθετήσουμε μια Οδηγία της Ε.Ε. ή να γίνει μία προσπάθεια εξυγίανσης του όλου συστήματος. Η δημοκρατία κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και το ψεύδος. Κάτι γνωρίζετε εσείς και από τα δύο αυτά.

Θα έπρεπε, λοιπόν, κάποιοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί, γιατί δεν έχουμε ξεχάσει πριν λίγα χρόνια κυβερνούσατε πριν ενάμιση χρόνο, και δεν ξεχνάμε και δεν ξεχνάει ο κόσμος και ο ελληνικός λαός των νόμο Παππά, για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης που ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας. Δεν ξεχνάμε το ΣΥΡΙΖΟκάναλο που θέλατε να στήσετε με τα βοσκοτόπια του κυρίου Καλογρίτσα.

Λοιπόν, λίγη αυτοκριτική, σύνεση και μετριοπάθεια. Προτάσεις; Εδώ θα συζητηθεί το νομοσχέδιο, προτάσεις μπορείτε να έχετε, πρέπει να έχετε και αν είναι θετικές πάντοτε εισακούονται από την κυβέρνηση και υιοθετούνται.

To Top