ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Λαμπρόπουλος: “Με αυτά τα δεδομένα δεν πρόκειται να υπάρξει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Συκιάς”-Επαναφέρει παλαιότερη πρότασή του

Μόνο 3 δράσεις έλαβε υπόψη του το Υπουργείο από τις 20 που κατέθεσε η ΣΥΚΙΚΗ-Συνάντηση με Κεδίκογλου

Τι αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου:

"Σε συνάντηση που είχα σήμερα 5/7/2022, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου, συζητήσαμε για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας της συκιάς.
Παρότι κατά τη διαβούλευση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης, κατατέθηκαν οι θέσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ, το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, που εγκρίθηκε από το ΥΠΑΑΤ, δεν τις έλαβε υπόψη, με αποτέλεσμα να συμπεριλάβει μόνο τρεις δράσεις, από τις περίπου 20 προτεινόμενες.

"Επειδή με αυτά τα δεδομένα, δεν πρόκειται στην ουσία να υπάρξει Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της συκιάς, ζήτησα από τον Υφυπουργό να βρεθεί τρόπος, να επαναφέρουμε την προτεινόμενη αναδιάρθρωση, όπως είχε ξαναγίνει σε Μεσσηνία και Εύβοια, μετά από πρωτοβουλία δική μου και της τότε Διεύθυνσης Γεωργίας Μεσσηνίας"

Ευχαρίστησα τον κ. Κεδίκογλου για την συνεργασία μας και το ενδιαφέρον του για τη συκοκαλλιέργεια, που αφορά τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Εύβοιας", καταλήγει η ανακοίνωση του Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Λαμπρόπουλος: “Με αυτά τα δεδομένα δεν πρόκειται να υπάρξει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Συκιάς”-Επαναφέρει παλαιότερη πρότασή του
To Top