ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες για το δρόμο “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”

Για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την πορεία του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, μας ενημερώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, μετά απο επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και υπηρεσιακούς παράγοντες. “Έχουν γίνει δεκτές και οι πέντε εταιρείες”, δηλώνει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Πρόκειται για τους πέντε κατασκευαστικούς ομίλους που είχαν υποβάλλει τις προσφορές τους στον διεθνή διαγωνισμό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι και η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στη βελτίωση και αναβάθμιση του υπάρχοντος δρόμου, ενώ από την αρχή απέκλεισε την παραλιακή χάραξη την οποία χαρακτήρισε ως “οικονομικά ασύμφορη”, παρά τις αντίθετες φωνές δημάρχων της Μεσσηνίας (με εξαίρεση τον Παναγιώτη Καρβέλα)και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, που επιθυμούσαν παραθαλάσσια χάραξη. Το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, θα κοστίσει 200 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι έτοιμο σε 4 χρόνια. Ο δρόμος θα ανήκει στο Δημόσιο, δεν θα έχει διόδια, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία θα τον συντηρεί για 26 χρόνια.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ύστερα από συνομιλία, που είχα στη Βουλή, με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, έχω να επαναλάβω πως οι διαδικασίες της Α΄φάσης που έχουν αρχίσει, για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, συνεχίζονται κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα:
• Έχει τελειώσει η προεπιλογή και έχουν γίνει δεκτές και οι πέντε εταιρίες, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του δρόμου.

• Τα συμπληρωματικά στοιχεία, που είχε ζητήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη νέα μελέτη, από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο, υποβλήθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Υποδομών και παρελήφθησαν από την Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος.

• Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης με διαβεβαίωσε πως σε δυο εβδομάδες η μελέτη θα βρίσκεται στους Δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για διαβούλευση.

• Όταν τελειώσει η διαβούλευση, ελπίζω στον συντομότερο δυνατό χρόνο, θα ακολουθήσει η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και έτσι θα ολοκληρωθεί η Α΄φάση.

• Στη συνέχεια, θα περάσουμε στη Β΄φάση, που είναι κυρίως η δημοπράτηση του έργου.

• Αναφορικά με τον δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό, θα υπάρξουν αποφάσεις μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της κατασκευής του τμήματος Πάτρα-Πύργος, όπως προτάθηκε από τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

Λαμπρόπουλος: Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες για το δρόμο “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”
To Top