ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Λαμπρόπουλος: “Δικαιώνεται ο αγώνας μας-Στηρίζονται οι σταφιδοπαραγωγοί”

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΤΟΥ 2020

Η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου:

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε σήμερα το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο αναφέρεται η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, που είχε προκύψει, με τη μη απορρόφηση και τις χαμηλές τιμές της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας, ύστερα από μια επίμονη προσπάθεια που ξεκινήσαμε τον περασμένο Απρίλιο.

Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι :
1. Θα ολοκληρωθούν οι ενέργειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για απορρόφηση των ελεγμένων αποθεμάτων του 2020 από τον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον τα αποθέματα που δημιούργησαν την αποσταθεροποίηση στην αγορά, οι τιμές για τους παραγωγούς θα διαμορφωθούν στο επίπεδο του 1,40/kg ευρώ, με προοπτική και στρατηγική για αύξηση της τιμής των εξαγωγών, στα 2,35kg ευρώ.

2. Διατηρείται η συνδεδεμένη ενίσχυση των παραγωγών και στη νέα προγραμματική περίοδο.

3. Συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για το εθνικό μας προϊόν, την Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα.

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που από την αρχή έδειξε το ενδιαφέρον του για επίλυση του προβλήματος που είχε παρουσιαστεί.

Δικαιώνεται ο αγώνας μας, δικαιώνονται οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις και οι Σταφιδοπαραγωγοί, οι οποίοι στηρίζονται και ενισχύονται, για να συνεχίσουν να καλλιεργούν το ιστορικό μας προϊόν”.

Λαμπρόπουλος: “Δικαιώνεται ο αγώνας μας-Στηρίζονται οι σταφιδοπαραγωγοί”
To Top