ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: “Δεν υπάρχουν υπηρεσίες ΕΛΤΑ πια στα χωριά-Πολλά δεν έχουν ίντερνετ-Αυτά πρέπει να τα δούμε”

Τα πρακτικά από την τοποθέτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της Εκθέσεως Πεπραγμένων έτους 2020, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε και κύριε Αντιπρόεδρε της Ανεξάρτητης Αρχής Τηλεπικοινωνιών, θα πρέπει να δούμε λίγο και την ύπαιθρο, τι γίνεται και στα χωριά μας. Τα χωριά μας έχουν λίγους νέους και το περισσότερο κόσμο μεγάλους ανθρώπους πλέον και υπερήλικες. Εκεί, λοιπόν, όταν θα χαλάσει το τηλέφωνο, όταν θα πάθει μια βλάβη, 10 μέρες, 15, έχουμε σωρεία καταγγελιών. Όχι ότι δεν δουλεύουν οι υπάρχοντες τεχνικοί, δουλεύουν οι άνθρωποι, αλλά δεν τα προφτάνουν και Σάββατο και Κυριακή και βράδυ και νύχτα, 10 με 15 μέρες να αποκατασταθεί η βλάβη. Για σκεφτείτε, σε ένα χωριό που υπάρχει ο παππούς, που δεν έχει κινητό ή δεν μπορεί να το χειριστεί και να μην έχει τηλέφωνο, για να μιλήσει με τα παιδιά του, ή τα παιδιά να μιλήσουν με τον παππού, αν είναι καλά. Αυτό είναι απαράδεκτο και συμβαίνει στην επαρχία πλέον, δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι έκταση. 15 μέρες, 20 μέρες, απαράδεκτο.

“Ίντερνετ. Πολλά χωριά δεν έχουν. Πώς θα κρατήσουμε αυτά τα λίγα παιδιά, όταν δεν έχουν και ίντερνετ; Και όχι μόνο αυτό, συμβαίνουν και πολλά παράδοξα και τραγελαφικά”

Να σας πω εγώ, στο χωριό μου για παράδειγμα, η γραμμή, πώς να το πούμε, του ίντερνετ, περνάει στην άκρη του χωριού, εξυπηρετούνται και έχουν καλό ίντερνετ 5 μόνο σπίτια και τα υπόλοιπα παίρνουν ίντερνετ από άλλο χωριό, που είναι 6 χιλιόμετρα μακριά. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Και τι αναγκάζονται οι υπόλοιποι; Να πληρώνουν 40 ευρώ το μήνα επιπλέον στο κάθε τηλέφωνό τους για να τους τοποθετηθεί κάποια συσκευή, δεν ξέρω, για να έχουν ίντερνετ.

“Είναι δυνατόν, να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, στο ίδιο χωριό να περνάει η γραμμή στην άκρη, έξω, 8 σπίτια να έχουν και οι υπόλοιποι να πληρώνουν 40 ευρώ τον μήνα επιπλέον για να έχουν ίντερνετ; Πού βρισκόμαστε;”

Στα ΕΛΤΑ , δεν υπάρχουν υπηρεσίες ΕΛΤΑ πλέον στα χωριά, δεν υπάρχουν. Κάποιοι, που δεν ξέρω πως, έχουν συμβληθεί με τα ΕΛΤΑ, φέρνουν τις επιστολές, φέρνουν τους λογαριασμούς, τους αφήνουν σε κάποιο καφενείο, στο καφενείο αν θα μπορούν να πάνε, ή βρέχονται ή χαλάνε ή καταστρέφονται ή τα πετάνε, ευχές, τέτοια πράγματα. Μετά από ένα μήνα οι λογαριασμοί καθυστερημένοι. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα δούμε για την ύπαιθρο, τη ζωή μας, πρέπει να τα δούμε. Είναι νέοι που πρέπει να τους κρατήσουμε εκεί, να τους στηρίξουμε και είναι και ηλικιωμένοι που θέλουν και χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια και στήριξη”.

To Top