ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Η χώρα μας πάσχει στις υποδομές

“ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ – 4,5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ”

Η τοποθέτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ Ιωάννη Δ.Λαμπρόπουλου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Α.Καραμανλή.

Aναλυτικά η τοποθέτηση του κ.Λαμπρόπουλου:
Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, κύριε Πρόεδρε του ΟΑΣΑ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα που ο λαός μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες, παγκοσμίως, εμείς αντιμετωπίζουμε ακόμα περισσότερα, της πανδημίας της οικονομίας, έχουμε τα ελληνοτουρκικά, έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες, έχουμε προβλήματα στην κοινωνία μας, απαιτεί, λοιπόν, ο λαός μας, μετά από αυτά τα προβλήματα, από τον πολιτικό κόσμο, σύνεση, ενότητα και σοβαρότητα, ενότητα των δυνάμεών μας, για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησε τεσσεράμισι χρόνια μαζί με τον κ. Καμμένο, μιλάει σήμερα σαν να μην κυβέρνησε. Έχει κυβερνήσει, έχει κριθεί και κρίθηκε από το λαό. Και εν προκειμνω, στο θέμα που συζητάμε σήμερα, δεν αγόρασαν 4,5 χρόνια ούτε ένα λεωφορείο.
Δεν έκαναν ούτε μια πρόσληψη οδηγού ή τεχνικού. Αμφιβάλλουν; Έχουν άλλη άποψη γι’ αυτό; Να μας την πουν.
Βρήκαν το 2015, 1300 λεωφορεία στους δρόμους. Άφησαν το 2019, 850 λεωφορεία να κυκλοφορούν στους δρόμους. Σήμερα, κυκλοφορούν 1225 και υπάρχει έτοιμη η συμφωνία με leasing να προμηθευτούμε άλλα 300, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Και βεβαίως, έπρεπε και ξεκίνησε το Υπουργείο με πίεση, προσπάθησε, έκανε πολλά πράγματα. Σε λίγο χρόνο, έχουμε προσλάβει και 600, τόσους και περισσότερους οδηγούς και τεχνικούς. «Τι επέλεξε;» Αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει πάντα τη νομιμότητα και ο συγκεκριμένος Υπουργός εφαρμόζει πάντα τη νομιμότητα και όλες τις διαδικασίες τις Συνταγματικές και αυτό έκανε, και αυτό λέει και η ιστορία του και αυτό κάνει και αυτό έκανε. Απευθύνθηκε με τα σχέδια των προκηρύξεων στο ΑΣΕΠ. Πήρε έγκριση. Φτιάξαμε, οι διοικήσεις, τους προσωρινούς καταλόγους. Τους έστειλαν για έγκριση νομιμότητος. Τι άλλο να έκαναν; Διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα. Μα, το ΑΣΕΠ ήταν αρμόδιο να τα εντοπίσει και τα εντόπισε. Όταν μια Κυβέρνηση και ένας Υπουργός επιλέγει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, τι άλλο καλύτερο να κάνει; Tι πιο έγκυρο να κάνει; Αυτό έκανε και σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ γίνονται οι τελικοί πίνακες.
Και εγώ θέλω να πω ένα πράγμα, κύριε Πρόεδρε.
Σήμερα, η προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι υποδομές και βάζω στις υποδομές και τα λεωφορεία και τους δρόμους μας και τα πάντα. Οι υποδομές! Από αυτό πάσχει η χώρα μας και για να φέρουμε τις υποδομές μας εκεί που πρέπει, χρειαζόμαστε και χρόνο, χρειαζόμαστε και χρήμα. Θέλουμε, λοιπόν, κοινή προσπάθεια, επαναλαμβάνω, ενότητα και τούτη η Κυβέρνηση θα τα πάει καλά, όπως μέχρι τώρα τα έχει πάει. Χρειαζόμαστε και τη στήριξη της Αντιπολίτευσης και όλοι θα κριθούμε όταν έρθει η ώρα. Μας κρίνει ο λαός. Μας ακούει, μας βαθμολογεί, μας κρίνει και θα ‘ρθεί η ώρα του καθενός.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

To Top