ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Αρχές Μαρτίου οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους για τη πυρκαγιά στο Βασιλίτσι το 2021-Έμεινε εκτός “Copernicus” η περιοχή

Το λόγο καθυστερήσεων των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους Βασιλιτσίου για τις πυρκαγιές του 2021, εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος στον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις, η περιοχή δεν είχε συμπεριληφθεί στις δορυφορικές εικόνες που έστειλε το σύστημα Copernicus, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός η καμένη περιοχή, σε αντίθεση με τις περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, όπου αποζημιώθηκαν κανονικά από πέρυσι οι πληγέντες. 

Τι αναφέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος

Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, συζητήσαμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει, με την καταβολή των αποζημιώσεων, από την πυρκαγιά στο Βασιλίτσι το καλοκαίρι του 2021.
Όπως έχει γίνει γνωστό, τα πορίσματα κάποιων περιοχών, που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2021, μεταξύ των οποίων και το Βασιλίτσι, δεν συμπεριλαμβάνονται στις εικόνες που έστειλε το Σύστημα «Copernicus» στον ΕΛΓΑ.
Είναι επίσης γνωστόν, ότι σε άλλες περιοχές, που σημειώθηκαν φωτιές το 2021 και που δεν υπήρξε πρόβλημα με το Σύστημα «Copernicus», όπως για παράδειγμα στον Δήμο Οιχαλίας, κατεβλήθησαν οι αποζημιώσεις από πέρυσι.
Εντός του Φεβρουαρίου, ολοκληρώνεται η καταχώριση των πορισμάτων, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΕΛΓΑ και η μεταβίβαση του αρχείου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Μέσω της Κυβερνητικής Επιτροπής Αρωγής, θα καταβληθούν αρχές Μαρτίου οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους του Βασιλιτσίου.
Για τις αποζημιώσεις, από την πυρκαγιά στη Χρυσοκελλαριά το 2022, θα καταβληθεί προσπάθεια, να δοθούν στους πυρόπληκτους τον προσεχή Μάρτιο.

Λαμπρόπουλος: Αρχές Μαρτίου οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους για τη πυρκαγιά στο Βασιλίτσι το 2021-Έμεινε εκτός “Copernicus” η περιοχή
To Top