Εικαστικά

Λαμπρινίδης: “Θέλω ψηλά την ποιότητα της Εικαστικής εκπαίδευσης και πιο σύγχρονα έργα στην Καλαμάτα”

“ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ, ΕΔΩ ΕΡΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΣ” – “ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ” Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ 11 – 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εντυπωσιακά ξεκίνησε φέτος τις δραστηριότητές του ο Εικαστικός Τομέας της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, αφού οι εγγραφές έχουν αυξηθεί και ήδη λειτουργεί, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ) , στο πανέμορφο κτίριο στην Παραλία της Καλαμάτας εκεί που στεγάζεται και το Εικαστικό Εργαστήρι.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι να δώσει την ευκαιρία στο εικαστικό δυναμικό της πόλης να παρουσιάσει τα έργα του και ταυτόχρονα οι πολίτες να γνωρίσουν και να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης.

Βρεθήκαμε στο Κέντρο Τέχνης και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Γλύπτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, έναν καλλιτέχνη που προσφέρει πολλά στην πόλη με τις δημιουργίες του, την παρουσία του αλλά και με τις εξαιρετικές εκθέσεις παγκόσμιας και πανελλαδικής εμβέλειας και σπουδαιότητας που διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία.

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ. ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, στις 12.00, θα εγκαινιαστεί η σπουδαία έκθεση «Αριστουργήματα ζωγραφικής από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.»
Το πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με πολύτιμα έργα των Γύζη, Ιακωβίδη, Λύτρα, Βολανάκη, Γαλάνη, Παρθένη, Μαλέα, Κόντογλου, Μπουζιάνη, Τσαρούχη, Σπυρόπουλου, Εγγονόπουλου, Διαμαντόπουλου, Τσίγκου, Μυταρά, Σόρογκα, Ξενάκη, και άλλων, αποκαλύπτει τη μοναδικότητα της συλλογής των Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, και οι οποίοι έθεσαν ως σκοπό της ζωής τους την ανιδιοτελή προσφορά στη στερέωση της παιδείας και την προβολή του πολιτισμού μας, με τη δημιουργία του ομώνυμου ιδρύματός τους. Επιμέλεια έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς
Διάρκεια έκθεσης:11 Οκτωβρίου – 25 Οκτωβρίου 2020

Ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης μας ξεναγεί στους χώρους του Κέντρου Τέχνης Καλαμάτας

To Top