ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λακωνία: Το ελικόπτερο της Αστυνομίας “ξετρύπωσε” 4 χασισοφυτείες με 1.254 δενδρύλλια!

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

Τρεις μεγάλες χασισοφυτείες εντόπισε το ελικόπτερο της Αστυνομίας χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με συνολικά 1.254 δενδύλλια ύψους από 30 εκατοστά έως και 2,20 μέτρα!

Οι φυτείες εντοπίστηκαν μετά απο συντονισμένη και μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών απο την Αστυνομία.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν χθες (18.8.2017), σε τρεις (3) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασικές περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, τρεις (3) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (18.8.2017) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασικές περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, τρεις (3) φυτείες κάνναβης, όπου στην μία καλλιεργούνταν -745- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα περίπου, στη δεύτερη καλλιεργούνταν -200- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 2,2 μέτρα περίπου και στην τρίτη καλλιεργούνταν -309- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα, περίπου τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία φαίνεται ότι τα περισσότερα δενδρύλλια (γύρω στα 1.000) είχαν πολύ πρόσφατα φυτευτεί, αφού ήταν γύρω στα 30 εκατοστά ύψος, που σημαίνει ότι τώρα είχαν βάλει οι “καλλιεργητές” την “παραγωγή” τους…που εκριζώθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Επιπλέον και στους τρεις (3) χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.

KAI 4η ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Και 4η χασισοφυτεία εντοπίστηκε απο το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ χθες το απόγευμα στην ίδια περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Στην περίπτωση αυτή έγιναν και συλλήψεις τριών ατόμων.

Συγκεκριμένα από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 69, 36 και 34 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (18.8.2017) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -16- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 0,4 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν οι 69χρονος, 36χρονος και ο 34χρονος, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης και Γυθείου.

Λακωνία: Το ελικόπτερο της Αστυνομίας “ξετρύπωσε” 4 χασισοφυτείες με 1.254 δενδρύλλια!
To Top