ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Συσπείρωση: Θέατρο του παραλόγου το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής για καταδίκη Χρυσής Αυγής και Κουκούτση

Για “υποκριτική στάση και θέατρο του παραλόγου” κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας με αφορμή το ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής και του Δ.Κουκούτση που κατέθεσε χθες βράδυ η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. “Συνεργαζόταν με τον Κουκούτση μέχρι πριν λίγες μέρες” αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, συμπληρώνοντας ότι “η δημοτική αρχή εξευτέλισε τη διαδικασία της ψηφοφορίας”, καταγγέλλοντας τώρα τον Κουκούτση και ζητώντας την παραίτησή του, την ίδια ώρα που τοποθετεί “στο πόδι του” τον άλλο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Κουκούτση, και από χθες ανεξάρτητο, Γιάννη Δούβα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σας στέλνουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τη καταδίκη Κουκούτση και τη στάση της Δημοτικής Αρχής που υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την πρόταση καταψήφισε η Δημοτική Αρχή που προσπάθησε να ξεπλύνει τη συνεργασία της με τον κατάδικο με ένα άλλο σχέδιο απόφασης. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να πετσοκόψει την πρόταση μας για να μην φανεί η συνεργασία της με το Κουκούτση και αφού δεν πέρασε αυτό εξευτέλισε τη διαδικασία της ψηφοφοριας με διάφορους τρόπους.

Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου να καταδικάζεται η Χρυσή Αυγή και να αναφέρεται η απόφαση του Δικαστηρίου ως ιστορική στο κείμενο που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή που συνεργάζονταν με το Κουκούτση μέχρι πριν λίγες μέρες. Το πόσο υποκριτική ήταν η στάση της ΔΑ φαίνεται από την συνέχιση της συνεργασίας με τον άλλο δημοτικό σύμβουλό της παράταξης Κουκούτση που υποτίθεται ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από τη φασιστική παράταξη και τοποθετήθηκε ως τακτικό μέλος στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και της Φιλαρμονικής.

Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

“Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 7/10/2020, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο Κουκούτσης (καταδικάστηκε σε 6 χρόνια χωρίς ελαφρυντικά) που στις εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας και εξέλεξε ένα ακόμα δημοτικό σύμβουλο. Ο συγκεκριμένος συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή και πρόσφατα παραιτήθηκε από την έμμισθη θέση που κατείχε καθώς και από άλλες επιτροπές στις οποίες συμμετείχε.

Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της, ζητάμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την πολιτική απομόνωση και μη συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε το προεδρείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία”.

Λαϊκή Συσπείρωση: Θέατρο του παραλόγου το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής για καταδίκη Χρυσής Αυγής και Κουκούτση
To Top