ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Νίκος Κουτουμάνος παρουσίασε 20 υποψήφιους για την Περιφέρεια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Προηγήθηκε παρέμβαση του Νίκου Κουτουμάνου, υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο οποίος και τόνισε:

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε σχολιάζοντας την απαράδεκτη κατάσταση με τη φοιτητική στέγη. Δεκάδες παιδιά και γονείς αντί να χαίρονται αυτές τις μέρες, αγωνιούν για τα έξοδα που θα επιβαρυνθεί η οικογένεια. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν φοιτητικές εστίες στην Πελοπόννησο! Δείχνει τις προτεραιότητες των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών σαν κινητά "100ευρα".

Θα θέλαμε να σχολιάσουμε επίσης την επικίνδυνη επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων σε Ελληνικό έδαφος. Σε λίγες μόνο μέρες είναι η78η θλιβερή επέτειος από την εγκληματική χρησιμοποίηση των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που είναι στο τραπέζι η συζήτηση για την επαναχρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων στο πεδίο, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει όλα τα μέτρα για να μπει για τα καλά στο στόχαστρο των διασταυρούμενων πυρών και η χώρα μας. Το αμερικανικό Κογκρέσο υπερψήφισε την περασμένη βδομάδα τροπολογία για τη δημιουργία και νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι βαθαίνει επικίνδυνα η εμπλοκή της χώρας στους πολεμοκάπηλους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και μαζί αυξάνονται εκθετικά οι κίνδυνοι για τον λαό.
Και ξεκινάμε με αυτό γιατί κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να βαρύνει στη συνείδηση του λαού της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου η στάση της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων που δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, απέναντι στις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική της βαθύτερης εμπλοκής. Τα υποτιθέμενα αντισταθμιστικά οφέλη αφορούν τα παζάρια μεταξύ των επιχειρηματιών, η ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ δεν διασφαλίζει θετική κατάληξη στις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει ώστε να κρατηθεί πάση θυσία η Τουρκία στο Νατοικό στρατόπεδο.

Παρακάτω:
Η κυβέρνηση της ΝΔ πηγαίνει με "χίλια", την υλοποίηση του προγράμματός της. Είναι πρόγραμμα αντιλαϊκό και επικίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα. Για παράδειγμα, όταν μιλούσαν προεκλογικά για "χτύπημα της φοροδιαφυγής", και "διεύρυνση της φορολογικής βάσης", δεν εννοούσαν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές που έχουν ειδικά λογιστικά τμήματα για να ξεκοκαλίζουν κρατικά και ευρωπαϊκά οικονομικά πακέτα, για να κρύβουν -νόμιμα πάντα – τα κέρδη τους μέσα από διάφορες παρα-εταιρίες και οφσόρντ, αλλά τον μικρό αυτοαπασχολούμενο, που πλέον μπαίνει στο στόχαστρο.
Το επόμενο διάστημα θα επιβληθούν άγριες αντιλαϊκές πολιτικές για να θωρακίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, στα πλαίσια και του διεθνούς ανταγωνισμού. Θα έχουμε νέες περικοπές στις όποιες κοινωνικές δαπάνες έχουν απομείνει και βέβαια νέα φοροεπέλαση στα λαϊκά στρώματα για να βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα. θα συνεχίσει το κεντρικό κράτος να περικόπτει πόρους από την τοπική διοίκηση, να μεταφέρει αρμοδιότητες σε αυτή χωρίς χρηματοδότηση, να ενισχύεται έτσι η αφαίμαξη του λαού από διάφορα άδικα και δυσβάστακτα τέλη, θα συνεχίζουν να εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι με την άθλια ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από διάφορες συμβάσεις, θα συνεχίσουν να απασχολούνται στα κάτεργα των εργολάβων.

"nava</p

Αυτή την πολιτική θα εφαρμόσουν και οι υποψήφιοι με αυτά τα Κόμματα με ή χωρίς χρίσμα. Ήδη, παρουσιάζονται σαν σωτήρες, στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν αμφισβητεί τους ασφυκτικούς κανόνες που έχει διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο ανατρέποντας τα όποια αυτόδιοικητικά στοιχεία είχε κάποτε η αυτοδιοίκηση. Προσπαθούν να κρύψουν ότι καμία φιλολαϊκή περιφερειακή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Ο πρωθυπουργός λέει ευθέως ότι θέλει δικούς του εκλεγμένους για να πάει πιο γρήγορα η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, που όντος "κουμπώνει" με τους Δήμους και τις Περιφέρειες που αποτελούν αναπόσπαστο, οργανικό στοιχείο του Κράτους.
Άρα σε και σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα είναι «πόσο θα δυναμώσει το φιλολαϊκό μπλοκ απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους, ώστε να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σκοπός της ΝΔ και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που βρίσκονται σε στρατηγική σύμπλευση, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίσει να παίζει το μεσάζοντα στα μονοπώλια που ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ταμείου Μετάβασης, του ΕΣΠΑ. Και αυτό θα συμβεί όποιος και αν είναι ο νέος περιφερειάρχης που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Οκτώβρη με την άμεση ή έμμεση στήριξη των αστικών κομμάτων. Η διαφοροποίηση, στην καλύτερη περίπτωση, θα αφορά μόνο τον προτεινόμενο επιχειρηματικό όμιλο, όπως συνέβη για παράδειγμα στην αντιπαράθεση για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο (κατά τα λεγόμενα του κ. Νίκα) που ο δε κ. Νίκας υποστήριζε τη ΔΕΠΑ (πρώην δημόσια επιχείρηση, ιδιωτικοποιημένη από Ιταλικό μονοπώλιο), το δε «σύστημα Σαμαρά» (κατά τον κ. Νίκα), υποστήριζε μια άλλη ιδιωτική εταιρία. Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο «συστήματα» συμφωνούν ότι ο κοσμάκης θα τα πληρώσει όλα: και την κατασκευή του δικτύου και τη χρίση του, γιατί οι αντιπαραθέσεις τους μπορεί να είναι σφοδρές αλλά τελικά αφορούν μόνο το «πάπλωμα».
Σε τελική ανάλυση, αν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα συνοπτικό απολογισμό της διακυβέρνησης της ΝΔ στην Πελοπόννησο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελικά επωφεληθήκαν μερικές εκατοντάδες μεγαλοεπιχειρηματίες, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό, στη βιομηχανία, στην Ιδιωτική Υγεία, στις Κατασκευές, στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα –δεν μιλάμε για παρανομίες- αλλά, αντικειμενικά εκεί κατέληξαν αρκετά100δες εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, με επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργου, μέσω ΕΣΠΑ, μέσω των προϋπολογισμών της Περιφέρειας, των αναπτυξιακών νόμων και σ’ αυτούς θα πάνε κυρίως και τα δισεκατομμύρια του νέου ΕΣΠΑ Πελοποννήσου ύψους 410 εκατ. Ευρώ, εκεί θα πάνε οι χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, του ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, φορτώνοντας νέα βάρη στην πλειοψηφία του λαού μας. Αλώστε μερικές δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο πήραν και το ζεστό χρήμα των 175 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-20, ανάλογα έγινε και με τα υπόλοιπα προγράμματα.

Το κοινό όραμά τους, το βιώνουν με αγωνία οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό που αποτελεί προτεραιότητα για ένα σημαντικό τμήμα του κεφαλαίου στην Πελοπόννησο. Από τι μια κέρδη με το τσουβάλι για τα μονοπώλια του κλάδου, από την άλλη μισθοί πείνας, εντατικοποίηση και υπομνήσεις να μη ζητάνε πολλά οι εργαζόμενοι για να μην χάσει σε ανταγωνιστικότητα ο Τουρισμός της Πελοποννήσου έναντι άλλων περιοχών. Είναι πρόκληση όμως ακόμα και στις πύλες εισόδου -όπως είναι το αεροδρόμιο Καλαμάτας να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες, να μην τολμάει η Περιφέρεια, το κράτος να πάρουν μέτρα για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας, ή ακόμα χειρότερα να αφήνουν αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται στα πλαίσια των ανταγωνισμών για το ποιος θα το πρωτοαγοράσει το φιλέτο. Καλοί οι δείκτες και οι στόχοι για επέκταση αλλά ας ξεκινήσουν οι ιθύνοντες με ορισμένα άμεσα μέτρα πχ κάνοντας τις καθαρίστριες 8ωρες, προσλαμβάνοντας νέες, βελτιώνοντας τις συνθήκες δουλειάς και αυτών και όλων των εργαζομένων, βελτιώνοντας το περιβάλλον που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες, και λόγω τις καθαριότητας αλλά και από τους πειρατές των μεγαλοξενοδόχων που προσπαθούν να πάρουν τη δουλειά από τους νόμιμους αυτοκινητιστές, με αποτέλεσμα προστριβές και φασαρίες και καταστροφή ενός κλάδου.
Τέλος, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα ψηφοδέλτια που πλέον αρχίζουν και διαμορφώνονται από τις άλλες παρατάξεις. Περισσεύουν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι, λείπουν τα λαϊκά στοιχεία και παρατηρούμε και ένα νέο ποιοτικό στοιχείο, οι επιχειρηματίες μπαίνουν πλέον μπροστά, «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» που είπε ο Πρωθυπουργός για τον νέο υποψήφιο της ΝΔ και ίδιος ο κ. Πτωχός ομολόγησε ότι τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης είναι πολλά και μπορούν να αλλάξουν την Πελοπόννησο.
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της λαϊκής Συσπείρωσης που αποτελούνται από αγωνιστές, από ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά, κόντρα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, που δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι.

Ακολούθησε η παρουσίαση των 20 υποψηφίων.

Σύντομα βιογραφικά των 20 πρώτων υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
1. Αθανασόπουλος Θανάσης
Γεννήθηκε στο Μάνεσι Μεσσηνίας το 1962 από γονείς αγρότες. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό και αποφοίτησε από το Λύκειο Αριστομένους. Στα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα μαθητικά συμβούλια και στους μαθητικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα ήταν και Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μάνεση. Από μικρός οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πήρε μέρος σε διάφορα Όργανα της. Σπούδασε στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Πράγας και έλαβε το δίπλωμα του Γεωπόνου. Το 1999 διορίστηκε σαν Γεωπόνος- Δημόσιος Υπάλληλος, στην τότε Διεύθυνση Γεωργίας Μεσσηνίας. Από το 2000 είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, από θέσεις ταμεία, γραμματέα και προέδρου όπου παραμένει έως σήμερα. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και έχει θητεύσει για τρεις θητείες πρόεδρος του ΔΣ και τώρα είναι Ταμίας. Συμμετείχε στο Σωματείο Πολυτέκνων Καλαμάτας και Περιχώρων σαν απλό μέλος, μέλος ΔΣ, Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και από την τελευταία θητεία ως Πρόεδρος. Είναι παντρεμένος με τη Ροζαλίντα Ντομίνγκο και έχουν τέσσερα παιδιά.

2. Αναστασόπουλος Σάκης
Γεννήθηκε στη Μεγαλόπολη το 1957. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας (11 αδέλφια). Από 10 ετών ζει στην Καλαμάτα. Έχει 6 παιδιά. Έχει εργαστεί σαν οικοδόμος, σε κατασκευαστικές εταιρείες. Σήμερα είναι συνταξιούχος και μένει στον Αντικάλαμο Καλαμάτας. Εκπροσωπεί τους αθίγγανους στη Μεσσηνία.

3. Ανδρινόπουλος Γιώργος
Είναι 60 χρονών. Αγρότης. Γεννήθηκε στα Ζερμπίσια και μένει στον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Σπούδασε στην τεχνική σχολή ψυκτικών στην Αθήνα και συμμετείχε στο σπουδαστικό κίνημα την περίοδο 1982-1986.
4. Αποστολόπουλος Κώστας
Ο Κώστας είναι αγρότης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου. Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στην Πύλο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Γεννήθηκε στου Χανδρινού Πυλίας από γονείς αγρότες, τελείωσε το σχολείο στην Πύλο και σπούδασε ηλεκτρονικός στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Ράλλη και έχουν δύο παιδιά. Είναι μέλος του Δ.Σ του Χανδριναϊκού Αθλητικού Συλλόγου.

5. Αποστολοπούλου Σοφία
Γιατρός, καρδιολόγος από το Χανδρινού, ζει μόνιμα στη Μεθώνη. Είναι δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Πύλου Νέστορος τα τελευταία 12 χρόνια. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ. Η Σοφία, εργάστηκε ως γιατρός στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, στο νοσοκομείο ΚΑΤ Αττικής και ήταν για χρόνια καρδιολόγος στο Κ.Υ. Πύλου μέχρι τη συνταξιοδότηση της.

6. Γαλανόπουλος Γιάννης
Ο Γιάννης είναι 37 ετών, χειρουργός ορθοπεδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικουρικός επιμελητής στο ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ Του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Θριάσιο.
Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνιων Φοιτητών, μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικό και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ .
7. Διασάκος Νίκος
Είναι 59 χρόνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φυτειά της Καλαμάτας. Ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας στη Καλαμάτα με καταγωγή από την Λακωνική Μάνη και η μητέρα εργάτρια από το Μαυρομμάτι Παμίσου.
Τελείωσε το 2ο Λύκειο Καλαμάτας και σπούδασε Οδοντιατρική στο Ιάσιο Ρουμανίας. Από το 1992 έχει ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Καλαμάτα.
Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Γιάννα Μπαλτουμά και έχει 2 γιούς.
Οργανώθηκε στην ΚΝΕ σαν μαθητής το 1980. Ο σ. Νίκος είναι στέλεχος του Κόμματος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας.
Είναι μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος στη ΓΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

8. Ζαφείρη Αγγελική
36 χρονών. Κατάγεται από τη Χώρα Μεσσηνίας και μένει στην Καλαμάτα. Είναι ιδιωτική υπάλληλος και μέλος του ΔΣ Επισιτισμού Τουρισμού Μεσσηνίας.
9. Καράμπελας Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Καράμπελας είναι 44 ετών, Οικοδόμος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας οικοδομών Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά ηλικίας έξι και τριών ετών ενώ παράλληλα είναι και μουσικός, ερμηνευτής και συνθέτης

10. Κουκούμης Σαράντος
Ο Σαράντος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας από το 2010, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Συνταξιούχος, με ενεργό δράση στο κίνημα των συνταξιούχων στην Τριφυλία. Συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων. Είναι πολύτεκνος και είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας. Είναι στέλεχος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και επί σειρά ετών υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ.

11. Κωνσταντόπουλος Σταύρος
Γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Εργάζεται ως Πτυχιούχος βοηθός φαρμακοποιού για 30 συνεχόμενα χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Χαυτάκου και έχουν δύο κόρες.
12. Λαμπροπούλου Γεωργία
Είναι 23 χρονών. Μεγάλωσε στου Αβραμιού Μεσσήνης. Είναι φοιτήτρια του ΕΚΠΑ. Δουλεύει στον κλάδο του επισιτισμού στη Μεσσήνη, οπού και μένει. Ασχολείται με το θέατρο. Είναι μέλος στο Θεατρικό εργαστήρι Μεσσήνης και
της Θεατρικής Διαδρομής.
13. Λογιώτης Τάκης
Αγρότης από τον Νερόμυλο, που παράλληλα ασχολείται με χωματουργικές εργασίες. Κατάγεται από τη γνωστή αντιστασιακή οικογένεια των Κατσιβαίων( Φωτιάς και Μπόγρης). Είναι μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, με ενεργό συμμετοχή στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Είναι παντρεμένος, πατέρας 3 παιδιών.
14. Μερτίκας Παναγιώτης
Είναι 44 ετών με καταγωγή από την Κόκλα. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί και τα τελευταία 8 χρόνια ζει στην Καλαμάτα, όπου και εργάζεται ως μόνιμος Εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης. Στο παρελθόν εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία σε Νίσυρο, Τήλο, Κω, αλλά και στον νομό Μεσσηνίας σε Αριστομένη, Πεταλίδι.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων στη Θεωρητική Φυσική από: 1) ΣΕΜΦΕ (Σχολή Εφαρμοσμένης Φυσικής και Μαθηματικών) - ΕΚΕΦΕ (Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών) «Δημόκριτος» 2) ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)
Είναι μέλος της Ε.Ε. (Εκτελεστική Επιτροπή) του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ (στην προηγούμενη θητεία διετέλεσε Γραμματέας) ενώ επί σειρά ετών υπήρξε εκπαιδευτικός αλλά και διευθυντής του Λαϊκού Φροντιστηρίου που οργανώθηκε από εργατικά σωματεία.
Τέλος είναι μέλος της Τ.Ε. Μεσσηνίας και της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

15. Μπεσμπέα Αμαλία
Η Αμαλία Μπεσμπέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Από το 2002 εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση στο 2ο ΓΕΛ , όπου και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά.

16. Ντεμερούκα Μαργαρίτα
Η Μαργαρίτα Ντεμερούκα, είναι 39 ετών από τους Γαργαλιάνους Τριφυλίας. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και είναι μητέρα τριών παιδιών.
Είναι απόφοιτη από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Ιστορία και παρακολουθεί νέο μεταπτυχιακό στο τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Είναι μέλος των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και του Γυμνασίου Γαργαλιάνων. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Τριφυλίας της Ο.Γ.Ε..

17. Ξυδέα Όλια
Η Όλια (από το Ολυμπία) είναι 25 ετών, μένει στη Στούπα, έχει καταγωγή από τη Σαϊδόνα, οι γονείς της είναι ο Κώστας Ξυδέας και η Γεωργία Σπανού.
Είναι εργαζόμενη στον τομέα του τουρισμού. Τελειόφοιτη του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μιλάει τρείς γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά), ήταν υποψήφια στις φοιτητικές εκλογές με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.
Είναι μέλος στον εθελοντικό σύλλογο Πολιτικής Προστασίας «ΓΑΙΑ», στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, με καθήκοντα υποδιοικήτριας.
Ήταν υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Δυτικής Μάνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

18. Σεντεμέντες Γιάννης
Ο Γιάννης είναι 30 ετών εν ενεργεία μελισσοκόμος , με συμμετοχή στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Είναι από την Καλαμάτα με καταγωγή από την Αρτεμισία. Ήταν για πολλά χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με συμμετοχή σε πολλές ομάδες της Α΄ Εθνικής (Αστέρας Τρίπολης, Βέροια) και τις Β’ Εθνικής (Πιερικός, Παναχαική, Ιωνικός) ενώ έχει αγωνιστεί και στο προτάθλιμα της Β΄Εθνικής στην Κύπρο.
19. Σκλάβος Τάσος
Ο Τάσος Σκλάβος γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, έχοντας καταγωγή από το Λάπι Τριφυλίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακό στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές. Από το 2022 είναι διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ αυτήν την περίοδο εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με επίκεντρο τη μαρξιστική ανάλυση. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί σε ενημερωτικούς ιστοτόπους, ενώ μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και έχουν κυκλοφορήσει 3 βιβλία του.
20. Χρηστέα Στέλλα
Είναι 36 χρονών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα με καταγωγή από τον Άγιο Δημήτριο Δυτικής Μάνης. Μεταλλειολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επισκευαστών Μηχανημάτων Μεσσηνίας και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών συνεργείων επισκευαστών αντλιών πετρελαιοκινητήρων πανελλαδικά. Είναι μητέρα 2 κοριτσιών . Είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 23ου νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

navarimage00014

navarkke-DSC-0085

navarkke-DSC-0087

navarkke-DSC-0089

navarkke-DSC-0091

navarkke-DSC-0094

navarkke-DSC-0095

navarkke-DSC-0097

navarkke-DSC-0099

navarkke-DSC-0101

navarkke-DSC-0103

navarkke-DSC-0104

To Top