ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Ποια η σχέση του Δήμου Καλαμάτας με τις 5 παράνομες απολύσεις στο Άσυλο;

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Για τη σχέση του Δήμου Καλαμάτας με τις 5 παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών από το Άσυλο Ανιάτων “Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ”

Το θέμα της απόλυσης των 5 εργαζομένων συνδικαλιστών από το Άσυλο Ανιάτων “Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ” έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου.

Όπως μας κατήγγειλαν υπάρχει άμεση σχέση και ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας με τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών από το Άσυλο Ανιάτων “Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ”.

Συγκεκριμένα στον Εσωτερικό Κανονισμό του πάρα πάνω ιδρύματος, πού έχει εγκριθεί στις 19 Μαρτίου του 2019, ο Δήμος Καλαμάτας διορίζει τα 2 από τα 5 μέλη του ΔΣ του συγκεκριμένου ιδρύματος. Τα άλλα 3 μέλη είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Μεσσηνίας (Θέση Προέδρου) και άλλα 2 μέλη πού διορίζονται από τον Σύλλογο προστασίας Απόρων Ανιάτων “Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ”.

Ζητάμε να γνωστοποιηθούν τα εξής:

1. Με ποια απόφαση διορίστηκαν και ποια είναι τα 2 μέλη του ΔΣ από τον Δήμο Καλαμάτας.

2. Τι στάση κράτησαν οι εκπρόσωποι του Δήμου κατά την συνεδρίαση του ΔΣ που αποφάσισε την απόλυση των 5 συνδικαλιστών. Ο Εσωτερικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για απολύσεις από το ίδρυμα.

3. Ποια άλλη σχέση υπάρχει μεταξύ Δήμου και Ιδρύματος, οικονομικής ή άλλης φύσεως.

4.Γιατί στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήρθε το θέμα προς συζήτηση, ο Δήμαρχος έκανε τον ανήξερο και ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες;

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Ποια η σχέση του Δήμου Καλαμάτας με τις 5 παράνομες απολύσεις στο Άσυλο;
To Top