ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Παρουσίασε υποψήφιους, τις θέσεις της κι έριξε άκυρο στην πρόταση Πετράκου για συνεργασία

Κομματική εκδήλωση με ομιλίες από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Κουτουμάνο και τον υποψήφιο Δήμαρχο με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρη Οικονομάκο, διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Πάρκο Σιδηροδρόμων το ΚΚΕ, παρουσία συντρόφων, φίλων και ψηφοφόρων.

KKEDSC-0247

KKEDSC-0248

KKEDSC-0249

KKEDSC-0254

KKEDSC-0256

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Νίκος Κουτουμάνος που ανέλυσε τις θέσεις της παράταξής του σε καίρια θέματα της περιφέρειας, ενώ έκανε ειδική, εκτεταμένη αναφορά, απαντώντας αρνητικά, στην πρόταση του Θανάση Πετράκου για κοινή κάθοδο αριστερών δυνάμεων στις επικείμενες εκλογές.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, ο οποίος και τόνισε:

Είμαστε εδώ σήμερα σε αυτή, ας την πούμε εναρκτήρια ανοιχτή εκδήλωση για να παρουσιάσουμε τους πρώτους 55 υποψήφιους για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, 11 υποψήφιους για τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και να παρουσιάσουμε τα βασικά στοιχεία της διακήρυξης μας.
4 χρόνια σταθήκαμε απέναντι στη Δημοτική Αρχή και σε ένα έργο αντιλαϊκό που υπηρέτησε σε βασικές επιλογές της κυβέρνησης , της περιφέρειας και της κυβέρνησης.
Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι συνδημότες μας πέρα από τη κομματική τους επιλογή γιατί και τα άλλα κόμματα και οι παρατάξεις τους μέσα στο ΔΣ στήριξαν και στηρίζουν τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης και κατ΄ επέκταση της Δημοτικής Αρχής π.χ φορολογία, υποστελέχωση, ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτή η Δημοτική περίοδος σημαδεύτηκε από ένα πάρτι μεταπηδήσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής που ενισχύθηκε σχεδόν από όλες τις υπόλοιπες με διάφορους τρόπους.

Το έδαφος για μετατοπίσεις, συγκολλήσεις, σαλαμοποίηση παρατάξεων, δεν είναι μόνο ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ περί ''κυβερνησιμότητας''. Είναι, κυρίως, η ταύτισή τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική (υποχρηματοδότηση δήμων, φορομπηξία δημοτών, ελλείψεις προσωπικού, σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, αντισεισμικής προστασίας, παράδοση των δημοτικών λειτουργιών σε εργολάβους).
Για αυτό το λόγο δεν μπήκε κανένας από τη Δημοτική Αρχή και τους συμπράττοντες στον κόπο να εξηγήσει στο λαό της Καλαμάτας, στη βάση ποιάς πολιτικής κατεύθυνσης και ποιών στόχων, έγιναν οι διάφορες μεταπηδήσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής (εκτός της παράταξης του κ. Κοσμόπουλου). Για τον ίδιο λόγο τέλος και οι αντιδράσεις των παρατάξεων που είδαν τα μέλη τους να τις εγκαταλείπουν ήταν υποτονικές, και δε θίγουν ούτε καν το νόμο της ΝΔ που άναψε το ''πράσινο φως''. Είδαμε την σύμπραξη πολλών αιρετών που ξαφνικά… ''είδαν το φως το αληθινό'' συνοδευόμενο βεβαίως πάντα με μια θέση αντιδημάρχου ή προέδρου νομικού προσώπου του Δήμου, δηλαδή σε έμμισθες θέσεις του Δήμου. Το Δημόσιο- Δημοτικό χρήμα για την στελέχωση της παράταξης του κ. Δημάρχου με την οποία θα είναι υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές.

Αν ακούσετε ή διαβάσετε τι λένε η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις Καλαμάτα Μετά και Νέα Δυναμική, τόσο μέσα όσο και έξω από το ΔΣ θα δείτε την σχεδόν πλήρη πολιτική τους ταύτιση. Πάρτε παράδειγμα το τουρισμό αφού είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και θα δείτε ότι κλίνουν τον τουρισμό σε όλες τις πτώσεις. Δεκάδες αποφάσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη προβολή της πόλης. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία, τα έργα υποδομής που θα φτιαχτούν όλα είναι σχεδιασμένα για να υπηρετούν το κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας όπως το λένε. Βεβαίως και εμείς θέλουμε τουρισμό αλλά πρέπει να μιλήσουμε για τους εργαζόμενους που υποφέρουν με μισθούς πείνας και εξοντωτικά ωράρια, θα μιλήσουμε για τους μικρομεσαίους που στενάζουν κάτω από τη βαριά φορολογία και την αύξηση της ενέργειας και των πρώτων υλών, θα μιλήσουμε για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που μπορεί να πάει διακοπές μόνο για λίγες μέρες και αυτές στο σπίτι στο χωριό κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών επιλογών. Αυτά βέβαια ακούγονται ξύλινα και παλιομοδίτικά αλλά να δίνεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εκθέσεις και τουριστικούς πράκτορες είναι σύγχρονο και καινούργιο.

Ας μιλήσουμε όμως συγκεκριμένα για τα στοιχεία που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας
Για τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας
• Ο προϋπολογισμός του 2023 για το δήμο της Καλαμάτας είναι θα λέγαμε αντανάκλαση του κρατικού προϋπολογισμού.
• Oι Δήμοι έφτασαν να έχουν τα περισσότερα έσοδα από ίδιους πόρους που είναι κύρια τα ανταποδοτικά και όχι από τους ΚΑΠ, που είναι μειωμένοι κατά 62% σε σχέση με το 2009. Αν αφαιρέσουμε το ταμειακό υπόλοιπο του 2022 ο προϋπολογισμός προβλέπει να εισπράξει από δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα, κ.λπ 37 εκατομμύρια ευρώ και η κρατική χρηματοδότηση δεν θα ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το 70% θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών του Δήμου και μόλις το 30% αντιστοιχεί στη κρατική επιχορήγηση.
- Την ώρα που τα ενοίκια έγιναν απλησίαστα σε όλη την Καλαμάτα αφήνει χιλιάδες διαμερίσματα του AirBnB να πληρώνουν τέλη κατοικίας και όχι επαγγελματικής στέγης ως οφείλουν.
- Δε μειώνει το συντελεστή φόρου ηλεκτροδότησης, ένα επιπλέον χαράτσι για την κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη ,ενώ χαρίζει χιλιάδες ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, αφού δεν αυξάνει τους συντελεστές φόρου, ενώ έχει τη δυνατότητα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να το πράξει.
Προτείνουμε ο Δήμος της Καλαμάτας να διαμορφώσει τους ίδιους συντελεστές και απαλλαγές που έχει εφαρμόσει ο Δήμος Πάτρας. Αυτά που προτείνουμε σαν αντιπολίτευση τα υλοποιούμε στον Δήμο που ο λαός του εμπιστεύτηκε τη διοίκηση στους κομμουνιστές και τον Δήμαρχό τους. Συγκεκριμένα:
- Οικιακός συντελεστής: 1,00€ από 1,57
- 12 κατηγορίες δημοτών με πλήρη ή κατά 50% απαλλαγή (άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, αναπηρία άνω 67%, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι πάνω από ένα έτος, δικαιούχοι ΚΕΑ, σε αυτές τις κατηγορίες κυμαινόμενη απαλλαγή από 50% έως 100%)
- ξεχωριστός συντελεστής για σωματεία, συλλόγους με κοινωφελείς σκοπούς συντελεστής: 0,8€ από 1,59€
- Επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας ξεχωριστός συντελεστής με 6€/τ.μ
- Βοηθητικοί χώροι κατοικιών: 0,70€ από 0,95€
• Να μιλήσουμε για τους εργαζόμενους του Δήμου, την ψυχή της πόλης . Σε ένα δήμο όπου μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση π.χ σχολεία, πρόνοια, αδέσποτα, κ.α Να πούμε μόνο ενδεικτικά πως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στο δήμο ξυλουργό, υδραυλικό και οι τρεις ηλεκτρολόγοι δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά με τόσες αρμοδιότητες . Τεράστια κενά στις τεχνικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα στη πολεοδομία όπου έχει σαν συνέπεια να καθυστερούν πράξεις εφαρμογής όπως του Ασπροχώματος, Βέργας και απλές πολεοδομικές διαδικασίες. Σε αυτό το πλαίσιο έπαιξε μπάλα η Δημοτική Αρχή με προσλήψεις 2-4-8μηνα λόγω covid και με απευθείας αναθέσεις που πλέον φτάνουν μέχρι τα 60000 ευρώ. Έτσι πατώντας στην ανάγκη για δουλειά φτιάχτηκε ένας στρατός ψηφοφόρων και παρατρεχάμενων όπως φαίνεται και από τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις στο πράσινο και τη καθαριότητα αλλά και στις οικονομικές υπηρεσίες αλλά και στα ΝΠΔΔ όπως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Μόνο ή αλλάγη φωτισμού με λάμπες led στοίχισε στο Δήμο 5.800.000 την ώρα που στη Πάτρα γίνεται με τα συνεργεία του Δήμου.
• Οι άριστοι λοιπόν που μας λένε για την σπουδαία ιδιωτική πρωτοβουλία που θα σώσει το Δήμο όπως και ο φανατικός νεοφιλελευθερος κ. Χειλάς μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν έχει τελειώσει ούτε ένα έργο στην ώρα του. Όλα τα έργα τα συζητάμε ή έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή : το κινηματοθέατρο Ηλέκτρα, το ανοιχτό θέατρο πάνω από τη λαϊκή, το κτίριο της πρώην Ηλεκτρικής, του ΔΗΠΕΘΕ, την ανάπλαση της Υπαπαντής που πάλι έγινε μισό βήμα για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, την εντελώς αχρείαστη ανάπλαση της 23ης Μαρτίου, την ενεργειακή αναβάθμιση της Φιλαρμονικής, του Μεγάρου, του κολυμβητηρίου κ.α. Βεβαίως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα έργα στην Αναγνωσταρα, στη Κολοκοτρώνη, στην παραλιακή που άργησαν πάνω από 2-3 χρόνια λες και έφτιαχναν τον Πύργο του Αιφελ.
• Να μιλήσουμε για τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού
Για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης
Σταθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια σταθερά και με προτάσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα στη πόλη και στα χωριά. Μόνο εμείς σε κάθε συζήτηση προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος θέταμε αυτά τα ζητήματα και μας κοίταζαν σαν εξωγήινους. Δεκάδες ερωτήσεις και παρεμβάσεις μέσα και έξω από το ΔΣ Καλαμάτας. Τα σωματεία και οι επιτροπές κατοίκων έθεσαν κατά καιρούς τα ζητήματα. Έχει να φτιαχτεί σε όλο το Δήμο αντιπλημμυρικό έργο εδώ και 20 χρόνια περίπου. Μια πόλη που είχε σοβαρά ζητήματα το 2013 και το 2016 με τις φονικές πλημμύρες φάνηκε η γύμνια της. Ποιος δεν θυμάται τη Δράκου, τη Γλαύκου, τη Θουρία, το Πήδημα, τον κάμπο των Αρφαρών να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη με λάσπες και ζημιές εκατομμυρίων ευρών που αφορούσε λαϊκές οικογένειες που τελικά πήραν ψίχουλα. Οι πλημμύρες αυτές που προήλθαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα. Μετά από 6 χρόνια παρουσιάστηκε ως σωτήρας πάλι να μας φτιάξει το αντιπλημμυρικό
Λαλίστατοι όλοι τους συμπολίτευση και αντιπολίτευση δεν βγήκαν να πουν μια κουβέντα για τα σοβαρά ζητήματα:
 Δεν είπαν κουβέντα για άλλη μια φορά για τις τεράστιες ευθύνες του Μορέα στις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2016.
 Δεν είπαν κουβέντα για τις ευθύνες του Μορέα να φτιάξει ένα έργο χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση για τη πόλη και τις γύρω περιοχές.
 Δεν είπαν κουβέντα για αυτούς (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος) που άφησαν τον Μορέα να δημιουργήσει αυτό το εκτρωματικό έργο
 Δεν είπαν κουβέντα για τη ταμπακιέρα , πως όποια λύση και να προχωρήσει πάλι ο Μορέας (σύμφωνα με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ) θα πάρει 80 εκ. για ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη κάνει
• Να μιλήσουμε για την αντιπυρική προστασία που εξαντλείται σε κάποια τρίμηνα και κάποιες υδροφόρες την ίδια ώρα που οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι και ειδικά στο Ταΰγετο είμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι γιατί έχουν λογγώσει όπως λέμε στα χωριά τα χωράφια
• Να μιλήσουμε για την αντισεισμική θωράκιση σε μια πόλη που έχει νωπές της μνήμης από το καταστροφικό μεγάλο σεισμό του 1986. Τώρα ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος έλεγχος των σχολείων και δεν έχουμε μπει καν στο δευτεροβάθμιο. Όπως καταλαβαίνεται για να ολοκληρωθεί πλήρως ο αντισεισμικός έλεγχος θα περάσουν δεκαετίες από τώρα με βάση το σημερινό βηματισμό. Σε μια πόλη που υπάρχουν ιδιαίτερα στο κέντρο της πολλά παλιά επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια που είναι πολύ επικίνδυνα για την ασφάλεια όλων των γειτόνων και των διερχόμενων.
• Να μιλήσουμε για την ύδρευση της πόλης που αποκαλύφτηκε η γύμνια της περίτρανα πριν από περίπου 2μήνες. Με δεξαμενή από το 1936 και δίκτυο που οι τελευταίες παρεμβάσεις έγιναν πριν από 40 χρόνια. Εκτός από τους κομμουνιστές αντάρτες που το 1946 είχαν κάνει σαμποτάζ και ευθύνονται για την κακή κατάσταση της δεξαμενής όπως είπε ένας φασιστάκος στη κάμερα μήπως ευθύνονται οι δημοτικές αρχές τόσων χρόνων που δεν μπορούσαν να φτιάξουν μια νέα δεξαμενή ή να έχουν ένα σχέδιο Β σε περίπτωση βλάβης. Πότε δεν έχουν ως προτεραιότητα αυτά τα έργα, αυτά τα έργα θεωρούν ότι δεν φέρνουν ψήφους αλλά κυρίως δεν φέρνουν χρήματα σε εργολάβους. Μόνο όταν φτάσουν να μην υπάρχει άλλο περιθώριο και στο και πέντε σχεδιάζουν κάτι καινούργιο με βάση και τις αντιδράσεις που θα συναντούν από το λαό. Φανταστείτε ότι τόσες και τόσες δεκαετίες δεν μπορούν να κάνουν ένα απλό σχέδιο για νέα δεξαμενή, δεν είχαν ούτε καν δρόμο για να φτάσουμε στη δεξαμενή και μετά την καταστροφή τον ψιλοέφτιαξαν σε μία μέρα. Την ίδια ώρα πληρώνουμε πανάκριβα το νερό ενώ αντίθετα στη Πάτρα είχαμε μείωση 35-50% στα τιμολόγια και δεκάδες κατηγορίες που εντάσσονται στα μειωμένα τιμολόγια της αντίστοιχης ΔΕΥΑ αντίθετα με το Δήμο Καλαμάτας.
Η ίδια πολιτική ακολουθείται και στις άλλες αρμοδιότητες που έχει ο Δήμος.

KKEDSC-0261

KKEDSC-0262

KKEDSC-0267

Στα ζητήματα πολιτισμού με τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές της Φάρις που για εμάς είναι κυρίαρχο ζήτημα γιατί στενάζει κάθε λαϊκή οικογένεια για τα μαθήματα οργάνων, χορού, ζωγραφική και προτείνουμε μια γενναία μείωση τους που θα φέρει και περισσότερα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό.
Στα πολλά χρήματα που πληρώνουν οι θεατρικές ομάδες για να παρουσιάσουν το έργο τους στο πνευματικό και αλλού. Στο κινηματοθέατρο Ηλέκτρα που έχει βαλτώσει τόσα χρόνια και θα φτιαχτεί χωρίς να υπάρχει θέατρο που ήταν το πρώτο αίτημα των συλλόγων αλλά και ούτε σύγχρονος χώρος έκθεσης ζωγραφικής. Σε όλη την πόλη ουσιαστικά δεν έχουμε πινακοθήκη παρά το τεράστιο αρχείο του Τασου που έχει δοθεί στο Δήμο. Όπως και με τη σχολή χορού όπου η μετεγκαστάση του στο Μέγαρο Χορού δεν έχει γίνει εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια.
Για τα ζητήματα με τον αθλητισμό: Τα έχουμε αναδείξει δεκάδες φορές με παρεμβάσεις και ερωτήσεις. Για το προπονητηριο που συζητάμε εδώ και 5 χρόνια, για την ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο πάνω από 5 χρόνια, για τα γήπεδα ποδοσφαίρου που στεγάζουν 13 -17 ομάδες με τους παράγοντες να βάζουν και από τη τσέπη τους, για το γήπεδο στο Γαρδίκι που δεν έγινε το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνιά, για τη Τέντα και το κλειστό που ακόμα δεν έχουν ψύξη – θέρμανση και γίναμε ρεζίλι με την εθνική ομάδα βόλεϊ που ήρθε για προετοιμασία, για τις τουαλέτες ΑΜΕΑ στο στάδιο που έκαναν χρόνια να φτιαχτούν, για τη ΠΑΕ Καλαμάτας που πήρε το γήπεδο στα Παλιάμπελα και που τόσα χρόνια που χρησιμοποιεί δημοτική περιουσία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ εκτός από μερικά έργα που έκανε τώρα τελευταία στο δημοτικό στάδιο.
Φίλες και φίλοι
Πανηγύρισε ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή την ένταξη της πόλης στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις και για τα ποσά που θα δοθούν στη πόλη και ακολούθησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης . Ένα μεγάλο φαγοπότι εταιρειών , μια διαφήμιση της ΕΕ που ενδιαφέρεται υποτίθεται για το περιβάλλον την ίδια ώρα που αφήνει τις μεγάλες εταιρείες να μολύνουν την ατμόσφαιρα και τη Μεσόγειο, που προχωράει με το δόγμα ο ρυπαίνων πληρώνει, που χρηματοδοτεί πολέμους με νεκρούς και διαλυμένο το περιβάλλον υποτίθεται που ενδιαφέρεται. Αλήθεια στις 100 πόλεις θα διαφημίσουμε την δεξαμενή του 1936, θα διαφημίσουμε τη Μαραθόλακκα με τις δεκάδες χιλιάδες μπάλες σκουπιδιών που μας άφησαν οι Δημοτικές-Περιφερειακές αρχές των τελευταίων 20 χρόνων, θα τους πούμε πως για τα 48 στρέμματα στο Κορδία που δόθηκαν στο Δήμο δεν έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια τίποτα απολύτως, θα τους πούμε για το σχέδιο να γίνει μια μεγάλη μαρίνα το λιμάνι της Καλαμάτας με καταπάτηση και του αιγιαλού που θα το εκμεταλλεύονται τεράστιες ιδιωτικές εταιρείες που έχουν και αλλού μαρίνες.
Τεράστιο πρόβλημα που μεγαλώνει με τα χρόνια είναι η κατάσταση των σχολείων. Οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την υλικοτεχνική υποδομή, την συντήρηση των σχολείων που ήρθε από το 2010 χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση. Τελευταία σχολική στέγη που έχει δημιουργηθεί είναι εδώ και μια δεκαετία είναι το 8ο Δημοτικό Καλαμάτας. Έχουμε ακόμα το αίσχος του πρώην Πολυκλάδικου στην Αθηνών, που γίνονται όλο μερεμέτια χωρίς ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και χωρίς στόχο βέβαια την ανέγερση νέου σχολείου. Σε ένα σχολείο εντελώς ακατάλληλο, μόνο εμείς στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών για καλύτερη σχολική στέγη και αυτές οι κινητοποιήσεις ήταν η αιτία να γίνουν τουλάχιστον ένα-δύο έργα προς την καλυτέρευση του συγκροτήματος.
Από τους σεισμούς έχουμε στα λυόμενα το 17ο Δημοτικό, σε λυόμενο έχουμε το 4ο νηπιαγωγείο στο προαύλιο του 6ου Δημοτικό στη Ράχη, το 15ο νηπιαγωγείο στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού , το δημοτικό στον Αρί που έχει δημοπρατηθεί από το 2019 και ακόμα δεν έχει παραδοθεί κ.α Η συντήρηση γίνεται όχι με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών το 2023 αλλά το να διατηρούνται κάπως τα πράγματα σε υποφερτό επίπεδο και σίγουρα δεν παράγεται πρωτόγνωρο έργο όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας.
Επίσης δεν φτιάχτηκε ένα νέο ΚΔΑΠ αυτά τα 4 χρόνια ένας νέος παιδικός σταθμός. Ακούμε για παιδικό στη Βέργα-Θουρία εδώ και 6 χρόνια. Δημιουργήθηκαν 48 περίπου θέσεις βρεφών ενώ οι αιτήσεις είναι κατά πολύ περισσότερες.

KKEimage00009

KKEimage00013

Τέλος να αναφερθούμε και στο πρόβλημα της παραβατικότητας και των κλοπών στις Δημοτικές Ενότητες που όχι μόνο δεν αντιμετωπίσθηκε αλλά διογκώθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλα, αν όχι αξεπέραστα προβλήματα, στη οικονομική και κοινωνική ζωή των εργαζομένων, των αγροτών και γενικότερα σ’ όλους τους κατοίκους της πόλης και των χωριών του Δήμου μας. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και των κυβερνήσεων είναι μεγάλες.
Οι κυβερνήσεις έχουν σοβαρές ευθύνες για τις συνθήκες γκετοποίησης αυτού του πληθυσμού, που αποτελεί έδαφος για τη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων, στα οποία εμπλέκονται επιχειρηματικά συμφέροντα, με λεία εκατομμύρια ευρώ τα οποία βέβαια μένουν πάντα στο απυρόβλητο. Για να μην αναφερθούμε στα αλλεπάλληλα παραδείγματα εξαγοράς συνειδήσεων από τα αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας, που αποτελούν μνημείο ντροπής και παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζουν τους Ρομά. Ξαναλέμε το πρόβλημα της παραβατικότητας και της “εγληματικότητας επιβίωσης” δεν λύνεται μόνο με την καταστολή.
Διεκδικούμε με ευθύνη του κράτους να ξεκινήσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, που θα εξασφαλίζει τις βασικές προϋποθέσεις για την αποφασιστική ένταξή τους στην εργασία, την εξασφάλιση στέγης και όρων ζωής που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της εποχής, την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα διάφορα αποσπασματικά μέτρα και προγράμματα που γίνονται με τη συμμετοχή των διάφορων ΜΚΟ αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα να επανέλθουμε πιο αναλυτικά για αυτά ζητήματα σε ξεχωριστές παρουσιάσεις εκδηλώσεις ή συνεντεύξεις τύπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε για τη παιδεία-σχολεία, αθλητισμός-πολιτισμός, αντιπλημμυρική προστασία, οικονομική πολιτική κ.α
Μετά τη κατάθεση του ψηφοδελτίου θα ξεκινήσουμε ξανά τις παρεμβάσεις και τις περιοδείες με τη διακήρυξη μας.
Μέσα σε ένα δύσκολό περιβάλλον και ένα αντιδημοκρατικό νόμο που είναι κομμένος και ραμμένος για να βοηθήσει τους εκπροσώπους της ΝΔ και να αποκόψει κάθε αγωνιστική φωνή και στάση.
Δεν χρειάζεται καμιά υποτίμηση των δυσκολιών, των αντιπάλων και των προβλημάτων.
Δίνουμε όλοι μαζί αυτή τη κρίσιμη μάχη, με αισιοδοξία και αυταπάρνηση στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στους συλλόγους, στις γειτονιές, στις παρέες μας για ένα καλό αποτέλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, για ένα καλό αποτέλεσμα για το λαό του Δήμου μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των πρώτων 66 συνολικά υποψηφίων σε Δήμο Καλαμάτας και Κοινότητα.

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Οικονομάκος ανακοίνωσε τους πρώτους 66 υποψηφίους του για Δήμο και Κοινότητα Καλαμάτας

To Top