ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για μετανάστες: Στο ίδιο έργο θεατές…

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας για τους πρόσφυγες-μετανάστες που έφτασαν στη πόλη μας

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

“Το περασμένο Σάββατο έφτασαν στη πόλη μας 60 μετανάστες. Πρόκειται για μετανάστες που διέμεναν κύρια στην Αθήνα και είχαν άδειες παραμονής ή είχαν κάνει αίτηση ασύλου.
Είναι μια εικόνα που έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια. Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή σταματάει βίαια στις ακτές της Μεσσηνίας.

Η συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εγκλωβισμό των μεταναστών εντός της Ελλάδας προσφέρει μια τεράστια μπίζνα για τους δουλέμπορους με μοναδικό θύμα τους μετανάστες που έχουν πληρώσει πολλές φορές αυτό το «ταξίδι» ακόμα και με τη ζωή τους. Αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο με βάση και την τελευταία απόφαση της συνόδου της ΕΕ για τους μετανάστες που θα εγκλωβίσει περισσότερους στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει νέες «Αμυγδαλέζες» και θα δώσει αντικειμενικά νέα ώθηση στο δουλεμπόριο.

Στη Καλαμάτα «φιλοξενούνται» στη παλιά νοσηλευτική μονάδα όπως πολλοί μετανάστες στο παρελθόν. Έχουμε θέσει πολλές φορές μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα πως οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτές. Μετά από παρεμβάσεις μας κατά το παρελθόν έχουν γίνει κάποια μικρά βήματα καλυτέρευσης των συνθηκών αλλά αυτά δεν επαρκούν.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής είναι εντελώς απών από την όλη διαδικασία. Πετάει το μπαλάκι στο Δήμο Καλαμάτας χωρίς να φαίνεται πουθενά. Βέβαια, μεγάλες ευθύνες έχει και ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος όταν θέσαμε το ζήτημα, ο δήμος να ζητήσει από το Υπουργείο χρηματοδότηση για τη δημιουργία χώρου βραχείας φιλοξενίας μεταναστών το αρνήθηκε.

Ο λαός της περιοχής μας έχει δείξει κατά το παρελθόν τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στους μετανάστες-πρόσφυγες. Καλούμε το λαό να σταθεί απέναντι στις φασιστικές κραυγές από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους χώρους και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων”.

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για μετανάστες: Στο ίδιο έργο θεατές…
To Top