ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Ερωτήσεις για τα προβλήματα στα Σχολεία και τα πρόστιμα για τα σκουπίδια

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας στο ΔΣ Καλαμάτας για προβλήματα σε σχολεία της Καλαμάτας και για τα πρόστιμα της Περιφέρειας στο Δήμο Καλαμάτας για τα σκουπίδια

Για τα πρόστιμα
Η περιφερειακή Αρχή Τατούλη έβαζε πρόστιμα για τα σκουπίδια και τις χωματερές για να πηγαίνει στα δικαστήρια τους δήμους ενώ την ευθύνη την είχε η Περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο κράταγε δέσμιους πολλούς δήμους και έκανε διάφορα πολιτικά παιχνίδια.
Στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα τα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στην παράταξη Τατούλη, ψήφισαν να οριστεί δικηγόρος της Περιφέρειας για προσφυγή σε πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Δήμο Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας όμως άλλα έλεγε όταν ηταν στο ΔΣ Καλαμάτας και άλλα πράττει τώρα σαν Περιφερειάρχης. Ζητάει πρόστιμα που θα πληρώσει ο Καλαματιανός λαός ενώ ήταν αυτός Δήμαρχος και τώρα ο υπεύθυνος Περιφερειάρχης που τα ζητάει. Διπολική προσωπικότητα ο κ. Νίκας δεν νομίζουμε ότι είναι άρα κάτι άλλο συμβαίνει.

Πως τοποθετείται η Δημοτική Αρχή πάνω σε αυτό το ζήτημα και τι προτίθεται να κάνει για να μην πληρώσει ο καλαματιανός λαός τα πρόστιμα;

Για τα Σχολεία:
κ. Δήμαρχε.
Τα υλικοτεχνικά προβλήματα των σχολείων καθώς και η πρόσβαση για ΑΜΕΑ είναι μεγάλα και σημαντικά. Παρά την εικόνα που θέλει να δώσει η Δημοτική Αρχή, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα η πραγματικότητα την διαψεύδει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα ζητήματα μετά από συναντήσεις μας με δασκάλους, συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων Μεσσηνίας.

·Στο 5ο Δημοτικό (Μπενάκειο) που έχει χαρακτηριστεί και μηνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, χρειάζεται σοβάτισμα και βάψιμο. Αλλαγή ή άμεση συντήρηση στα κάγκελα και στα κουφώματα, αφού έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία χωρίς καμία παρέμβαση. Αναβάθμιση των δικτύων τόσο του υδραυλικού όσο και του ηλεκτρολογικού.

·Στο 4ο Δημοτικό δεν έχει γίνει βάψιμο για πάνω από μια δεκαετία, δεν έχει μπει τάπητας στο γήπεδο του μπάσκετ και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση το προαύλιο. Τώρα φτιάχτηκαν οι τουαλέτες των κοριτσιών και ΑΜΕΑ και όχι των αγοριών. Παράλληλα υπάρχει χώρος για βιβλιοθήκη που μπορεί να αξιοποιηθεί με μικρές παρεμβάσεις από το Δήμο. Παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης δημοτικής Αρχής ότι θα τα λύσει όλα αυτά, δεν έκανε τίποτα.

· Στο Δημοτικό σχολείο στα Λέϊκα εδώ και 12 χρόνια υπάρχει το πρόβλημα με την προσβασιμότητα και το δρόμο. Πρόβλημα ασφάλειας για παιδιά και γονείς. Πολλές οι συζητήσεις που έχουμε ξανακάνει εδώ στο ΔΣ αφού είναι η τρίτη φορά που το θέτουμε. Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.

Στο Γυμνάσιο Παραλίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη προσβασιμότητα ΑΜΕΑ. Παιδί δεν μπορεί να παρακολουθήσει το εργαστήριο Φυσικής και Υπολογιστών. Με αφορμή αυτό αλλά και το παλιότερο γεγονός στο 7ο Δημοτικό, η Δημοτική Αρχή πρέπει να βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολεία. Πρόβλημα υπάρχει και στο χώρο του ποδοσφαίρου όπου πρέπει να μπει τάπητας.

Στο πρώην Πολυκλαδικό πέρα από τα ζητήματα που έχουν μπει εδώ κατά καιρούς και πρόσφατα, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση και να φτιαχτεί το σχολείο, καθημερινά ανακύπτουν καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και υγεία των μαθητών. Υπάρχει θέμα με το φωτισμό στο χώρο του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και με την μόνωση αφού σε πολλά σημεία συνεχίζει να μπάζει νερά παρά τις εργολαβίες για την υγρομόνωση του κτηρίου, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από αυτό άμεσης παρέμβασης χρήζει ο χώρος των τουαλετών και των αποδυτηρίων του κλειστού γυμναστηρίου που είναι σε πραγματικά άθλια κατάσταση.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :
Τι προτίθεται να κάνει για τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω σχολεία;
Τι σχεδιασμό έχει για τη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολεία.

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας

To Top