ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Απάντηση στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χειλά

“Όσο περνάει από το χέρι μας δεν πρόκειται να συμβάλουμε στην παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Ο κ. Χειλάς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρότυπος Δήμος»του κ. Τζαμουράνη επιτίθεται κατά του ΚΚΕ καταλογίζοντάς του την ευθύνη της υπερψήφισης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας του θέματος «Παράταση μίσθωσης έκτασης πλησίον του χώρου διαχείρισης απορριμμάτων», επειδή η Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησε μετά τις 12 τα μεσάνυκτα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ δεν λέει σχεδόν λέξη για αυτούς που υπερψήφισαν την απόφαση αυτή, επιτίθεται στο ΚΚΕ. Πράγματι αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνοντας ότι όσο περνάει από το χέρι μας δεν πρόκειται να συμβάλουμε στην παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας του. Ενώ ουσιαστικά είχε παρθεί απόφαση για την συνέχιση της συνεδρίασης την επόμενη μέρα ή την αναβολή της συζήτησης ορισμένων θεμάτων για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν όρθιοι έτοιμοι προς αποχώρηση. Σε αυτό το πλαίσιο εν μέσω ορθίων, φωνών και τραγελαφικών καταστάσεων θέλησαν να πάρουν αποφάσεις χωρίς να γίνει συζήτηση για πολύ σημαντικά κατά την γνώμη μας θέματα, όπως η επέκταση της μίσθωσης του χώρου στη Μαραθόλακκα καθώς και για ζητήματα παιδείας.

Για το τι έχει κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται χρόνια στην Μαραθόλακκα, δεν θα του πούμε να ανατρέξει στα πρακτικά προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων, ούτε στη αρθρογραφία του τοπικού τύπου. Του λέμε να πάει να ρωτήσει τους εργαζόμενους στην Μαραθόλακκα.

Όσο για την μη παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου -γιατί η ουσιαστική υποβάθμισή του έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ, π.χ αφαίρεση αρμοδιοτήτων, δεν έχει ουσιαστικά λόγο για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα – υπεύθυνη είναι κυρίως η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δευτερευόντως το προεδρείο, μέλος του οποίου είναι μέλος της παράταξης του κ. Χειλά. Μιας και η παράταξη του ΚΚΕ πάγια ψηφίζει «κατά» σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ας μας πει ο κ. Χειλάς γιατί η παράταξή του και ο ίδιος ψήφισαν υπέρ, στη σύνθεση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όταν προτεινόμενο μέλος από την παράταξη του κ. Δημάρχου, ήταν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, συμμετέχοντας μάλιστα με μέλος τους σε αυτή.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι η απόφαση για την επέκταση της μίσθωσης του χώρου στην Μαραθόλακα εγκρίθηκε με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά. Αν η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είχε αποχωρήσει η απόφαση και πάλι θα περνούσε με 16 υπέρ και 15 κατά. Όπως όλοι ξέρουμε το 16 είναι μεγαλύτερο από το 15. Αφού δεν κατάλαβε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αν και ήταν παρών, ας ανατρέξει στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Απάντηση στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χειλά
To Top