ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύθηρα: Συνεχώς φτάνουν ενισχύσεις – Η καταστροφή συνεχίζεται

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δύο ενεργά μέτωπα προβληματίζουν την πυροσβεστική – Οχήματα του στρατού και της πυροσβεστικής έφτασαν στο νησί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τρίτη ημέρα στα Κύθηρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που πλέον ενισχύθηκαν και με πέντε οχήματα του στρατού και επιπλέον 8 οχήματα της πυροσβεστικής.

Την Πυροσβεστική απασχολούν δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στην περιοχή Δόκανα και το άλλο στην περιοχή Σταβιάνικα.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα και επιπλέον 84 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 3 canadair και ένα ελικόπτερο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο πρώτος, πρόχειρος, απολογισμός από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν έχουν ήδη καεί 20.000 στρέμματα!

Πληροφορίες – video newpost.gr

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Μπορεί ένα τσιγάρο να κάψει σχεδόν ένα ολόκληρο νησί; Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καλείται να δώσει απαντήσεις. Τίποτα δεν αποκλείει ο δήμαρχος Κυθήρων

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι υπεύθυνος όπως φαίνεται για άλλη μια φορά για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από το πρωί της Παρασκευής μεγάλο μέρος των Κυθήρων προκαλώντας μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από τσιγάρο που πέταξε ασυνείδητος πολίτης σε παρακείμενο του κεντρικού δρόμου του νησιού οικόπεδο, δίπλα ακριβώς από το νοσοκομείο. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από το διοικητή του νοσοκομείου που ενημέρωσε τις αρχές, ωστόσο δεν κατάφεραν να την περιορίσουν άμεσα και πήρε αυτές τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΙΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, αναφέρθηκε στα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς λέγοντας πως θα ζητήσει επίσημο πόρισμα και διερεύνηση των αιτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, λέγοντας πως υπήρχαν παράλληλα 15 με 20 εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία μεταξύ τους.

“Το πρωί της Παρασκευής με πήρε ο διοικητής του νοσοκομείου και μου είπε ότι σε ένα οικόπεδο δίπλα από το νοσοκομείο έχει πάρει φωτιά από τσιγάρο. Πως έφυγε από το νοσοκομείο η φωτιά και έκαψε το μισό νησί δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω πλήρη διερεύνηση. Θεωρώ ότι από ένα τσιγάρο δεν μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη καταστροφή, αν και δεν είμαι ειδικός” ανάφερε ο δήμαρχος.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να ρίξουν φως στα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής.

To Top