Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Πάει σε νέο φορμάτ και χρονοδιάγραμμα

Τις αντικειμενικές αλλά και πρακτικές δυσκολίες στο Κύπελλο Ελλάδας, που έχουν προκύψει λόγω του lockdown και της έξαρσης της πανδημίας, συζήτησε η ΕΠΟ μέσω τηλεδιάσκεψης με την Super League 1 και την Ένωση SL2-FL το μεσημέρι της Πέμπτης (19/11).

Κοινή διαπίστωση των φορέων ήταν πως δεν μπορεί να ακολουθηθεί το αρχικό χρονικό πρόγραμμα του θεσμού. Κι αυτό διότι είναι πρακτικά ανέφικτο να μπουν στο Κύπελλο στις 2 Δεκεμβρίου (κατά την 3η φάση) οι ομάδες της Football League, όπως ήταν ο σχεδιασμός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 2, που επρόκειτο να κάνουν πρεμιέρα στη διοργάνωση στην 4η φάση.

Η διοργάνωση έχει ξεκινήσει με τους αγώνες της πρώτης φάσης και μάλιστα έχει γίνει η κλήρωση κατ της 2ης φάσης. Ακόμη δεν έχει αγωνιστεί ο Κυπελλούχος Μεσσηνίας, ΑΟ Διαβολιτσίου λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού (στην ά φάση έχει κληρωθεί με Βάρδα και σε περίπτωση πρόκρισης με Παλληξουριακό) και με τα τωρινά δεδομένα, δύσκολα θα παίξει, όπως και οι υπόλοιπες ερασιτεχνικές ομάδες.

Η Ομοσπονδία θα θέσει τα νέα δεδομένα με τον τηλεοπτικό πάροχο, την Cosmote ΤV, δηλαδή, για να βάλουν επί τάπητος τα προβλήματα και να συμφωνήσουν σε ένα νέο πλαίσιο ως προς το χρονικό ορίζοντα του Κυπέλλου.

Μοιραία, λοιπόν, θα υπάρξει και νέα επαφή μεταξύ Βαγγέλη Γραμμένου, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους αρμόδιους για τις διοργανώσεις Παναγιώτη Δημητρίου και Μάνο Γαβριηλίδη (πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου).

Όλο το ποδόσφαιρο θεσμικά, πάντως, συμφώνησε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε πίεση για να επιτραπούν σε πρώτη φάση ξανά οι ομαδικές προπονήσεις σε SL2 και FL.

Κύπελλο Ελλάδας: Πάει σε νέο φορμάτ και χρονοδιάγραμμα
To Top