Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΕΠΟ έδωσε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα σε Παναθηναϊκό και Άρη, να απαντήσουν αν δέχονται να διεξαχθεί ο τελικός σε άλλο γήπεδο

Η ΕΠΟ ζήτησε από τον Άρη και τον Παναθηναϊκό να απαντήσουν μέχρι και τη Δευτέρα (15/04) αν συναινούν στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson σε άλλο γήπεδο εκτός από το Πανθεσσαλικό, όπως ορίζει η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Στο γήπεδο του Βόλου χρειάζονται βελτιωτικές ενέργειες που κοστίζουν 260 χιλιάδες ευρώ και ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε από την ομοσπονδία να συνδράμει με 70 χιλιάδες ευρώ, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.

Υπενθυμίζεται, ότι το επόμενο εντός έδρας ματς του Βόλου, για τη Stoiximan Super League, με τον Ατρόμητο, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ, διότι στο Πανθεσσαλικό δεν λειτουργούν οι κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας, που είναι πλέον απαραίτητες με βάση τον νέο αθλητικό νόμο.

Εν ολίγοις, το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αγώνες με παρουσία θεατών και ως εκ τούτου, με τα υπάρχοντα δεδομένα, αν ο τελικός του κυπέλλου πραγματοποιηθεί εκεί, θα γίνει μπροστά σε άδειες κερκίδες. Σημειώνεται, ότι χωρίς θεατές, πάλι με απόφαση της ΔΕΑΒ, για τους ίδιους λόγους, είχε διεξαχθεί και το παιχνίδι του Βόλου με την Κηφισιά για τη 2η αγωνιστική των playouts.

Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, είχε παραδεχθεί ότι το Πανθεσσαλικό αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση από τα γήπεδα της Stoiximan Super League.

Η ΕΠΟ λοιπόν, έθεσε το ζήτημα για την αλλαγή έδρας, καθώς οι δύο φιναλίστ επιθυμούν ο τελικός να διεξαχθεί κανονικά με παρουσία φιλάθλων. Οι κίτρινοι βέβαια παρουσιάζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η προκήρυξη, δηλαδή ο τελικός να γίνει σε άλλο γήπεδο και όχι στο Πανθεσσαλικό.

Δημοφιλέστερα

To Top