ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kυπαρισσία: Η υπερκατανάλωση νερού οδήγησε στην διακοπή

Πρόβλημα στην υδροδότηση της πόλης της Κυπαρισσίας σημειώθηκε χθες τις πρώτες βραδινές ώρες λόγω της υψηλής κατανάλωσης που παρατηρείται στο δίκτυο εκείνες τις ώρες.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον τεχνικό προϊστάμενο της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Τριφυλίας κ.Φώτη Γκούτη μας ανέφερε ότι πράγματι υπάρχει υπερκατανάλωση και άσκοπη χρήση του νερού , συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ειδικά όταν ο κόσμος επιστρέφει από τη θάλασσα ή ποτίζει τους κήπους…
“Κάνω κι εγώ ο ίδιος περιπολίες και παρατηρώ διάφορα φαινόμενα άσκοπης χρήσης, μέχρι και το αυτοκίνητό τους πλένουν”!
Σχετικά με το χθεσινό πρόβλημα υπήρξε και διακοπή ηλεκτροδότησης στις τέσσερις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το δίκτυο με νερό, oπότε μέχρι να γεμίσουν οι δεξαμενές πέρασε τουλάχιστον ένα δίωρο, με χαμηλή στάθμη στα ισόγεια και με καθόλου ροή στους ορόφους.
Στην περιοχή παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα και έχει σχεδόν διπλασιαστεί η κατανάλωση νερού και ήδη από τις 10 Αυγούστου η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Τριφυλίας είχε εκδώσει ανακοίνωση για να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση του νερού.
Αναφέρει σε αυτή:
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας Ανακοινώνει ότι:
Σε όλο τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τριφυλίας, θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση νερού (πότισμα κηπευτικών, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων, κτλ.) λόγω λειψυδρίας.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες κατά την κρίση ποσότητες, αφού το νερό δεν επαρκεί. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9)
Παρακαλείστε όλοι οι καταναλωτές στην συμμόρφωση και την αποφυγή της υπερκατανάλωσης ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. να μην υποχρεωθεί να προβεί και σε διακοπή παροχών και την καταβολή προστίμων σε παρόχους που δε θα συμμορφωθούν. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9)

Για το θέμα στο Πυργάκι με την έλλειψη νερού και την καταγγελία που έγινε δημόσια, τόνισε:
“Η συγκεκριμένη πηγή του Βάλτου δίνει 12 κυβικά νερό και αυτή την περίοδο είναι απαραίτητα για να μην ξεμείνουν τα σπίτια. Είχαμε επιχειρήσει και πέρσι να δώσουμε στη δεξαμενή νερό, αλλά δεν μας άφησαν. Έγιναν οι μετρήσεις καταλληλότητας και το νερό αποδείχτηκε εντός ορίων. Τα νιτρικά του είναι 59 με όριο το 50, αλλά όταν αναμειγνύεται με την άλλη πηγή, ο δείκτης πέφτει στο 14. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και τα φετινά αποτελέσματα καταλληλότητας και θα τα ανακοινώσουμε. Είναι δυνατόν να δίναμε στον κόσμο ακατάλληλο νερο;”

Kυπαρισσία: Η υπερκατανάλωση νερού οδήγησε στην διακοπή
To Top