ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτήριο “φάντασμα” το Γυμνάσιο-Λύκειο Χατζή-Εικόνες εγκατάλειψης του σχολείου-Ζητείται η αξιοποίησή του

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες εγκατάλειψης του πρώην Γυμνασίου-Λυκείου Χατζή στο Δήμο Μεσσήνης. Το κτήριο στέκει σαν φάντασμα εγκαταλελειμμένο, βανδαλισμένο, με τις φθορές του χρόνου να το έχουν σημαδέψει, ένα άδειο κουφάρι. Δυστυχώς, ακόμα μια δημόσια δομή έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του χρόνου, ενώ θα έπρεπε να έχει διαφυλαχθεί ο χώρος, και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Χατζή Δήμου Μεσσήνης: “Σήμα κινδύνου για το Γυμνάσιο-Λύκειο Bαριά πληγωμένο από βανδαλισμούς”

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης “Επανεκκίνηση για το Δήμο Μεσσήνης”, Γιάννη Λάσκαρης

“Σε συνέχεια παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για την αξιοποίηση των σχολείων στην επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και δημόσιων παρεμβάσεων η χθεσινή μου αυτοψία στο Γυμνάσιο-Λύκειο Χατζή υπήρξε σοκαριστική καθώς το μέγεθος της καταστροφής είναι τεραστίων διαστάσεων και η εικόνα του προσβάλλει όλους μας σε υπέρτατο βαθμό.

Το σχολείο είναι αφύλακτο με τις πόρτες διάπλατα ανοικτές και αποτελεί δημόσιο κίνδυνο ειδικά για τα παιδιά που ανεξέλεγκτα θα βρεθούν σε αυτό. Ίχνη βανδαλισμού υπάρχουν σε όλο το κτήριο ενώ κατεστραμμένα και αλλοιωμένα στοιχεία της τοιχοποιίας είναι έτοιμα να πέσουν. Η άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα κτήριο που αποτελεί δημόσια περιούσια και θα μπορούσε να αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και δράσεων για το Χατζή μας σοκάρει. Οι εικόνες δημιουργούν προβληματισμό και αγανάκτηση ωστόσο κρίνω πως έφθασε η ώρα για την σοβαρή συστηματική και με ενδελέχεια ενασχόληση για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του σχολείου που στέγασε εκατοντάδες μαθητές και υπήρξε χώρος αναφοράς και αγάπης όσων αποφοίτησαν από αυτό”.

Κτήριο “φάντασμα” το Γυμνάσιο-Λύκειο Χατζή-Εικόνες εγκατάλειψης του σχολείου-Ζητείται η αξιοποίησή του
To Top