ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κτηματολόγιο: 7.000 πολίτες προτίμησαν ως τώρα την Ένωση – Στις 26 Αυγούστου λήγει η προθεσμία στη Μεσσηνία

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΩΣ ΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΑ 800.000 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Συνεχίζεται η διαδικασία κτηματογράφησης στη Μεσσηνία με αργούς ρυθμούς, με τον αναπληρωτή διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας Γιάννη Πάζιο να δηλώνει στην κάμερα του Μessinialive την ικανοποίησή του για το έργο κτηματογράφησης που παρέχει η Ένωση τονίζοντας ότι “είναι μία υποχρεωτική διαδικασία που κατοχυρώνει την περιουσία του πολίτη”.

Ο κ.Πάζιος τόνισε ότι η Ένωση έχει διεκπεραιώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 20.000 εγγραφές από 7.000 πολίτες και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να προβούν άμεσα και εντός της προθεσμίας στην δήλωση της περιουσίας τους, σημειώνοντας ότι “ο χρόνος που απομένει σίγουρα δεν επαρκεί, αφού μέχρι στιγμής περίπου το 20% έχει κτηματογραφηθεί”, με τη Μεσσηνία να έχει προς κτηματογράφηση περισσότερα από 800.000 δικαιώματα!

Σύγχυση με τις προθεσμίες
Το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου υπήρξε μία σύγχυση για την προθεσμία που ισχύει τελικά για το νομό Μεσσηνίας, με το ΦΕΚ να μην αναγράφει το νομό, στην γενικότερη παράταση που δόθηκε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το Ελληνικό Εθνικό Κτηματολόγιο που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου να αναφέρει ότι τελικά η δεύτερη παράταση που αφορά την Μεσσηνία είναι η 26η Αυγούστου.
Παράταση που και πάλι δεν επαρκεί με τον ρυθμό υποβολής των εγγραφών…

Να επισημάνουμε το γεγονός ότι οι Ανάδοχοι του έργου στη Μεσσηνία δεν έχουν προβεί σε ενημερωτικές καμπάνιες στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως θα άρμοζε σε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, με αποτέλεσμα η σύγχυση των πολιτών αλλά και των κατοίκων του εξωτερικού να υφίσταται

Το Κτηματολόγιο είναι μια πλήρης καταγραφή όλων των ακινήτων και των δικαιωμάτων (εγγραπτέων) πάνω σ΄αυτά σε όλη τη χώρα, με σκοπό την προστασία και την κατοχύρωσή τους. Δεν έχει την έννοια του φορολογικού ελέγχου.
Ημερομηνία παράτασης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού στη Μεσσηνία: 26 Αυγούστου 2019

To Top