ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΕΟ: Τεχνικοί έλεγχοι μόνο για φορτηγά και λεωφορεία διεθνών μεταφορών

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας και των δημοσίων ΚΤΕΟ από 23 ως 30 Μαρτίου – Εξαίρεση οι τεχνικοί έλεγχοι για φορτηγά και λεωφορεία διεθνών μεταφορών – Ενδεχόμενη παράταση θα ισχύει και για ιδιωτικά και για δημόσια ΚΤΕΟ.

Μετά το «προσωρινό» στοπ στη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, αναστέλλεται προσωρινά λόγω κορωνοϊού και η λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ για το χρονικό διάστημα από 23 έως και 31 Μαρτίου 2020.

Στην ουσία λαμβάνονται αρχικά μέτρα για μια εβδομάδα για την πλειοψηφία των οχημάτων, δηλαδή αυτοκίνητα και μηχανές, λόγω της γενικότερης απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών.

Η απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του COVID-19.

Στα ΚΤΕΟ θα εξακολουθούν να διενεργούνται οι τεχνικοί έλεγχοι για τα φορτηγά και τα λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, καθώς και η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.), που λαμβάνουν χώρα εντός της περιόδου από 16-3-2020 έως και 30-4-2020.

Με την απόφαση, καλούνται οι αρμόδιες Περιφέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο) στο σύνολο της επικράτειας, πλην αυτών που διαθέτουν εγκεκριμένη–αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, των οποίων ο τεχνικός έλεγχος εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ενδεχόμενη παράταση του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται στην απόφαση για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ επισύρει αντίστοιχη παράταση απαγόρευσης λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ, προκειμένου να διασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την αποφυγή συνωστισμού είχε ήδη παραταθεί μέχρι την 30η Απριλίου η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΤΕΟ: Τεχνικοί έλεγχοι μόνο για φορτηγά και λεωφορεία διεθνών μεταφορών
To Top