Τροφή για σκέψη

ΚΤΕΛ: Υπεραστικό – Αστικό και στη μέση ο Δήμαρχος!

TI ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

Κοινή σύσκεψη των Διοικήσεων του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, στο ιστορικό Δημαρχείο.
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εκπροσώπησε ο Νικήτας Μπούρας και το Αστικό ο Θανάσης Πατικόπουλος.

Ετσι θα είναι τα νέα σύγχρονα λεωφορεία.

Στην εισήγησή του, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην “αναγκαιότητα δημιουργικής συνεργασίας των δύο ΚΤΕΛ, γιατί αυτό εξυπηρετεί τους Καλαματιανούς, τους Μεσσήνιους και τους επισκέπτες.
Ο χωρισμός των δύο ΚΤΕΛ (Αστικό – Υπεραστικό), σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές, δημιουργεί δυσλειτουργίες και αντιθέσεις, που χρειάζονται κόπο για να ξεπεραστούν”, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Καλαμάτας.

“Υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας”

“Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις συγκοινωνίες και με την παράδοση των ηλεκτρικών λεωφορείων, θα επιδιώξει προγραμματική σύμβαση με τα ΚΤΕΛ για την αξιοποίησή τους”.

“Επίσης, στο Δήμο υπάρχει η αντίληψη ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί γραμμές με πληρότητα κάτω από 30%, που θα μπορούσε να μην τις εξυπηρετεί και ότι κάθε μέρα μεταφέρει κόσμο στην Καλαμάτα από διάφορες περιοχές, ο οποίος υποστηρίζει την οικονομική ζωή της πόλης με την παρουσία του. Ακόμη, το Αστικό ΚΤΕΛ κερδίζει καθημερινά επιβάτες και βοηθά στην αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων στην Καλαμάτα.
Οι συναντήσεις συνεννόησης θα συνεχιστούν”.

Ήθελε να δει το κλίμα…

Είναι δύσκολο να καταγραφεί μέσα σε λίγες γραμμές μιας ανακοίνωσης η ισχύουσα κατάσταση στις μεταφορές στην πόλη κι αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα συνέβησαν αρκετά γεγονότα μεταξύ των δυο φορέων μετακίνησης των επιβατών. Μετά ήρθε και η επέκταση του Αστικού σε Μαντίνεια και Βέργα και προφανώς ο Δήμαρχος έχει πληροφορηθεί τα γεγονότα και κάλεσε τις διοικήσεις “για να δει το κλίμα και τις διαθέσεις”. Οι μετακινήσεις της πόλης έχουν προβλήματα που καθημερινά τα καταγράφουμε κι από την άλλη οι νόμοι και οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι και πρέπει να τηρούνται.
Διάθεση συνεργασίας προφανώς και υπάρχει, σε ένα πλαίσιο νομιμότητας και πάντα προς το συμφέρον του δημότη και του επισκέπτη.

ΚΤΕΛ: Υπεραστικό – Αστικό και στη μέση ο Δήμαρχος!
To Top