ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξυγκώρος προς Σταϊκούρα: Στις 120 δόσεις να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις με οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ζητώντας η ρύθμιση των 120 δόσεων να αφορά  όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση για το ύψος των οφειλών και του τζίρου τους.

Τι αναφέρει στην επιστολή του:

“Οι προωθούμενες Κυβερνητικές αλλαγές για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αναμφίβολα προς την σωστή κατεύθυνση. Τόσο η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% όσο και η μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ δίνουν την δυνατότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όχι μόνο να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά και να μπορέσουν να την διατηρήσουν.

Επειδή η ρύθμιση συνοδεύεται και από την αναστολή των κατασχέσεων και των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και όπως εξαγγέλθηκε, θα είναι η τελευταία ρύθμιση που θα επιτρέψει στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να παραμείνουν ζωντανές, θεωρούμε ότι πρέπει να αρθεί και ο τελευταίος περιορισμός ένταξης στη ρύθμιση επιχειρήσεων με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει όσες επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση στο οριστικό λουκέτο, με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο, η ρύθμιση των 120 δόσεων να αφορά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση για το ύψος των οφειλών και του τζίρου τους

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας χρειάζονται όλοι, πέρα από εξαιρέσεις και αποκλεισμούς”.

Επιστολή 120 δόσεις Υπ. Οικονομικών 29-07-2019

Να υπενθυμίσουμε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στις 26 Ιουνίου 2019, από την προηγούμενη Κυβέρνηση Τσίπρα, είχε δοθεί   η δυνατότητα σε επιχειρήσεις με τζίρο ως δύο εκατ. ευρώ να ρυθμίζουν τις οφειλές τους στην εφορία μέχρι και 120 δόσεις.

Στη συνέχεια η νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με νομοσχέδιο που σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή, ορίζει ότι στις 120 δόσεις στην Εφορία μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές έως 1.000.000 ευρώ, αποκλείοντας έτσι τους μεγαλοοφειλέτες από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 120 δόσεων. Παράλληλα, μειώνεται η ελάχιστη δόση στα 20 ευρώ [από 30 ευρώ] καθώς και το επιτόκιο στο 3% [από 5%].

Ξυγκώρος προς Σταϊκούρα: Στις 120 δόσεις να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις με οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ
To Top