Τροφή για σκέψη

Η καταιγίδα ξέβαψε τα πεζοδρόμια στην Αρτέμιδος!

Ξεβάφουν τα πεζοδρόμια σε Αρτέμιδος και Κιλκίς!

Ένα περιστατικό που προξένησε ποικίλα – αρνητικά κυρίως σχόλια – σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας είναι η …απώλεια του χρώματος από τα φρεσκοβαμμένα κόκκινα πεζοδρόμια!

To συνεργείο του Δήμου έβαφε σήμερα από το πρωί με κόκκινη μπογιά τα πεζοδρόμια σε Αρτέμιδος και στην οδό Κιλκίς. Η μπογιά όμως δεν πρόλαβε να στεγνώσει, καθώς με την πρώτη καταιγίδα της ημέρας άρχισε να ξεβάφει το χρώμα τους και να παρασύρεται από τη βροχή, δημιουργώντας ένα κόκκινο ποτάμι κατά μήκος του δρόμου και προκαλώντας συναισθήματα έκπληξης και προβληματισμού στους περαστικούς που προσπαθούσαν να καταλάβουν από που προερχόταν το κόκκινο νερό κατά μήκος του δρόμου.

Καταρχήν, κανείς δεν ξέρει για ποιό λόγο αποφασίστηκε να βαφτούν τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια. Κάποιοι από τους περίοικους μας είπαν ότι ίσως είναι για να ξεχωρίζουν από τον δρόμο, κάποιοι άλλοι κάνοντας χιούμορ, δήλωσαν ότι βάφτηκαν για να είναι εορταστικά μέσα στο κλίμα των ημερών, ενώ άλλοι δήλωναν καυστικά ότι μπορεί να πρόκειται για μπογιά που περίσσεψε από τον δυτικό ποδηλατόδρομο-παραπλεύρως του Νέδοντα- που πριν αρκετές ημέρες βάφτηκε κόκκινος για να ξεχωρίζει.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για τα κόκκινα πεζοδρόμια, ήταν εντελώς άστοχο να βαφτούν σήμερα, όταν η Ε.Μ.Υ. έχει από χθες το μεσημέρι εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και για την περιοχή μας.
Δεν γνώριζαν οι υπηρεσίες ότι θα έβρεχε;
Για ποιο λόγο αυτή η σπουδή να βαφτούν εν μέσω βροχής τα πεζοδρόμια, καθώς θα απαιτηθεί διπλός κόπος και υλικό πλέον για να ξαναβαφτούν.

Μ.Π.

Η καταιγίδα ξέβαψε τα πεζοδρόμια στην Αρτέμιδος!
To Top