Τροφή για σκέψη

Ξεραίνονται και τα αρμυρίκια στην παραλία- Με μηνύσεις απειλεί ο Δήμος Καλαμάτας

“Αστοχία υλικού ή δολιοφθορά;” αναρωτιέται ο Δήμος Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα περιστατικά ξήρανσης που παρουσιάζουν τα νεοφυτεμένα αρμυρίκια στην παραλία, αλλά και άλλα νεαρά δέντρα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος προειδοποιεί για μηνύσεις, που θα ακολουθήσουν, κατά αγνώστων, εφόσον από τα εργαστήρια διαπιστωθεί ότι πρόκειται για δολιοφθορά. Βεβαίως, ο Δήμος αφήνει και μια επιφύλαξη για φυσική ξήρανση, οπότε και θα πρέπει ο προμηθευτής να τα αντικαταστήσει με νέα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:

“Ενώ ο Δήμος καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση του πρασίνου στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες, διάφορα δένδρα παρουσιάζουν σοβαρά σημάδια ξήρανσης.

Προβλήματα έχουν παρουσιασθεί σε 6 νεοφυτεμένα αρμυρίκια στην παραλία, σε 1 σφενδάμι στην οδό Λυκούργου και σε 1 πλατάνι στο πεζοδρόμιο της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Θα ληφθούν δείγματα, τα οποία θα σταλούν σε ερευνητικό ινστιτούτο της Αθήνας. Εφόσον προκύψει δολιοφθορά, θα κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων από το Δήμο Καλαμάτας.

Διαφορετικά (εάν πρόκειται για ξήρανση) ο προμηθευτής έχει υποχρέωση αντικατάστασης”.

ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εξετάζει και τα δύο ενδεχόμενα, θεωρώντας πως είτε κάποιοι σαμποτάρουν την προσπάθεια του Δήμου για ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη και στην παραλία ξεραίνοντας τα δέντρα είτε αυτά ήταν προβληματικά από την αρχή, αξιώνοντας την αντικατάστασή τους.

Ο δήμαρχος Καλαμάτα, Παναγιώτης Νίκας, έκανε σήμερα αυτοψία στα ξεραμένα αρμυρίκια που έχουν φυτευτεί στην παραλία, κάτω από την εκκλησία της Ανάστασης, και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή, σε ανακοίνωσή της πριν από ένα μήνα περίπου, έφερνε στη δημοσιότητα άλλο ένα περιστατικό ξήρανσης σε νεαρό πλατάνι επί της Σιδηροδρομικού Σταθμού, “που μέχρι πρότινος αναπτυσσόταν με εξαιρετική δυναμική”. Πάντως, μόνο τα εργαστήρια θα πιστοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την ξαφνική ξήρανση των νεαρών δέντρων στην Καλαμάτα.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Δήμος Καλαμάτας: “Σκοτώνουν” τα πλατάνια καταγγέλλει ο Δήμος Καλαμάτας-Προειδοποιεί με μηνύσεις

Ξεραίνονται και τα αρμυρίκια στην παραλία- Με μηνύσεις απειλεί ο Δήμος Καλαμάτας
To Top