ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ξεκινούν ελέγχους τα μικτά κλιμάκια για ελληνοποιήσεις και αισχροκέρδεια και στη Μεσσηνία: Ποια προϊόντα μπαίνουν στο στόχαστρο

Ενεργοποιείται η συνεργασία Περιφέρειας με ΕΦΕΤ: Ξεκινούν έλεγχοι της αγοράς από μικτά κλιμάκια

“Κατόπιν της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΦΕΤ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή της κ. Φωτοπούλου Σταυρούλας, εκπροσώπου του ΕΦΕΤ Τρίπολης και τους Δ/ντες Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Ανάπτυξης, Υγείας καθώς και τους προϊσταμένους των αρμόδιων τμημάτων ελέγχου.

Καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας για τη διενέργεια κοινών ελέγχων και τέθηκαν οι κατηγορίες των ειδών που πρωτίστως θα ελεγχθούν. Ειδικότερα τα προϊόντα ελαιολάδου, ελιάς, κρέας, τυροκομικά, μέλι, νερό, πάγος, αρωματικά φυτά κλπ., θα ελεγχθούν αρχικά ενώ τα μεικτά κλιμάκια θα εστιάσουν και σε ελέγχους για τις περιπτώσεις ελληνοποιήσεων και αισχροκέρδειας στην αγορά της αγροτικής παραγωγής”, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

To Top