ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία στην Ι.Μ. Βουλκάνο – Μετά τα μεσάνυχτα η κάθοδος προς τη Μεσσήνη

Πλήθος πιστών παρακολουθούν αυτήν την ώρα τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Βουλκάνου και σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει η κάθοδος της Ιεράς πομπής με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τα ιερά λείψανα για να γίνει η υποδοχή τους στις 10:30 το πρωί στην πόλη της Μεσσήνης με τιμές.

https://www.facebook.com/staurnm/videos/1979841908741258/

Με την κάθοδο της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας ξεκινά το φημισμένο πανηγύρι της Μεσσήνης. Η Ιερά Μονή του Βουλκάνου βρίσκεται στην κορυφή του όρους Ιθώμη και είναι κτισμένη κοντά στην Αρχαία Μεσσήνη. Τη νύχτα θα ξεκινήσει η λιτανεία της εικόνας, η οποία γίνεται για 20 χιλιόμετρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή τη νύχτα, πλήθος κόσμου οδοιπορούν συνοδεύοντας την εικόνα της Παναγίας.

https://www.facebook.com/staurnm/videos/1979871518738297/


Η εικόνα θα περάσει από τα χωριά Λάμπαινα, Αριστοδήμειο & Βουρνάζι, Εύα, Τρίοδο, Καρτερόλι, Πιπερίτσα, και θα καταλήξει στη «Μαυροματέικη Παναγίτσα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε κανένα άλλο μέρος δεν πραγματοποιείται τόσο μεγάλη λιτανεία εικόνας και κυρίως με τόσο μεγάλη προσέλκυση κόσμου!

Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο της Μεσσήνης κι εκεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα παραλάβει την εικόνα και θα γίνει λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης.

Η κάθοδος αυτή ξεκινά στις 01:00 από τον Βουλκάνο και καταλήγει στη “Μαυροματέϊκη Παναγίτσα” νωρίς το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου. Η επίσημη υποδοχή της εικόνας γίνεται στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, με τελική κατάληξη το Βουλκανιώτικο Μετόχι της Πανηγυρίστρας, όπου και εναποτίθεται η Ιερά Εικόνα.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Μεσσήνη θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες Μεσσήνιους, αλλά και κατοίκους των όμορων νομών, για να πραγματοποιήσουν αγορές ή να δοκιμάσουν την περίφημη γουρουνοπούλα της περιοχής ή ακόμα να απολαύσουν λουκουμάδες με σοκολάτα και χαλβά Φαρσάλων.

Η εικόνα της Θεοτόκου που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα και είναι θαυματουργή, βρέθηκε μέσα στην κουφάλα μιας βελανιδιάς κατά τους χρόνους της εικονομαχίας. Φέρει την επιγραφή ”Η ΟΔΗΓΗΤΡIΑ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΕΝ ΤΩ ΟΡΕΙ ΒΟΥΛΚΑΝΩ” και λέγεται ότι την έφτιαξε ο Απόστολος Λουκάς. Το 1638 το Καθολικό της Μονής ιστορήθηκε με τοιχογραφίες των Ναυπλιωτών αδελφών Δημητρίου και Γεωργίου Μόσχου.

Ξεκίνησε η λειτουργία στην Ι.Μ. Βουλκάνο – Μετά τα μεσάνυχτα η κάθοδος προς τη Μεσσήνη
To Top