Παιδί

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Καλλιτεχνικές Σχολές της “Φάρις”

Καμία αύξηση στα δίδακτρα- Μειώσεις στο Δημοτικό Ωδείο και ειδικά πακέτα 

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, οι εγγραφές για την εκπαιδευτική χρονιά 2023-2024 στις Καλλιτεχνικές Σχολές της Κ.Ε. «Φάρις». Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για τα μέσα Σεπτεμβρίου. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τις σχολές της Κ.Ε. «Φάρις» και να ενημερωθεί για τα μαθήματα και τις δράσεις των Σχολών.

 Σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις Παντελής Δρούγας και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των Σχολών, αναφέρθηκαν στα τμήματα και τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν, ενώ τονίστηκε ότι τα δίδακτρα διατηρούνται στα ίδια επίπεδα και με μειώσεις σε κάποιες περιπτώσεις.

IMG 20230904 120736 Large

Δημοτική Σχολή Χορού: Τμήματα παιδιών αλλά και ενηλίκων

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Θώμη Σταμούλη ανέφερε πως μπορούν να παρακολουθήσουν τα τμήματα που λειτουργούν στη Σχολή, παιδιά ηλικίας από 4 μέχρι 18 χρονών. Σημείωσε ότι λειτουργεί τμήμα (σύγχρονο) για αγόρια ηλικίας 7- 10 ετών, ενώ υπάρχουν και τμήματα ενηλίκων (μπαλέτο, γιόγκα κ.α). Σε επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν και τα σεμινάρια χορού σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από καταξιωμένους καθηγητές και αφορούν όλα τα παιδιά της πόλης που ασχολούνται με το χορό.

Εικαστικό Εργαστήρι: Δωρεάν 2 μαθήματα γνωριμίας ώστε να αποφασίσουν τι μάθημα θα επιλέξουν

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ανέφερε πως τα τμήματα του δέχονται παιδιά από 3 ½ ετών και άνω, καθώς και ότι λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για τις Σχολές Καλών Τεχνών όπου μάλιστα και φέτος σημείωσαν επιτυχία με την εισαγωγή μαθητών. Επίσης λειτουργούν τα τμήματα ενηλίκων. Φέτος, όπως σημείωσε, θα υπάρξουν πρωινά τμήματα ενηλίκων αλλά και 2 δωρεάν μαθήματα εξοικείωσης για όλους τους μαθητές προκειμένου να γνωρίσουν το Εικαστικό Εργαστήρι και να αποφασίσουν τι μάθημα θα επιλέξουν. Ενημέρωση, επίσης, ότι το Νοέμβριο, ετοιμάζεται η μεγάλη έκθεση του Εικαστικού Τομέα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με τίτλο «Βίοι Παράλληλοι».

Από την πλευρά του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης αναφέρθηκε στα 38 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου με πολλές και αξιοσημείωτες επιτυχίες και με αποφοίτους που κάνουν καριέρα σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια από πλευράς του και των διδασκόντων για τη διατήρηση του επιπέδου του Ωδείου και τη συνεχιζόμενη επιτυχία των μαθητών.

Δημοτικό Ωδείο-Νέα πρωτοποριακά τμήματα: "Μουσικό Εργαστήρι" και "Μικροί Συνθέτες"

Φέτος, πέρα από τα υφιστάμενα τμήματα δημιουργούνται και δυο νέα για μικρές ηλικίες, το «μουσικό εργαστήρι» και «τους μικρούς συνθέτες» που είναι πρωτοποριακά τμήματα και αφορούν ηλικίες 6 με 8 και 8 με 10 ετών. Στο Δημοτικό Ωδείο έχει γίνει ορθολογική μελέτη στα δίδακτρα, έτσι όλοι οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν στην εκμάθηση των μαθημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν έκπτωση 50% χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, στις τρίτεκνες οικογένειες τα εισοδηματικά τους κριτήρια ανεβαίνουν στα 28.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν εκπτώσεις σε φοιτητές και ανέργους. Οι μειώσεις ισχύουν για όλες τις σχολές.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τις σχολές της Κ.Ε. «Φάρις» και να ενημερωθεί για τα μαθήματα και τις δράσεις των Σχολών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Έναρξη εγγραφών από 4 Σεπτεμβρίου καθημερινά 17.00-21.00

 • Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-21881
 • Διεύθυνση: Βιλεαρδουίνου, Καλαμάτα
 • e-mail: dimodkal@gmail.com
 • facebook: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

Έναρξη εγγραφών από 4 Σεπτεμβρίου καθημερινά 16.00-20.00

 • Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-83086
 • Διεύθυνση: Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα
 • e-mail: dance@kalamatafaris.gr
 • facebook: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Έναρξη εγγραφών από 4 Σεπτεμβρίου καθημερινά 16.00-20.00 και κάθε Τρίτη 10.00-13.00 & 16.00-20.00

 • Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-28864
 • e-mail: box5@otenet.gr
 • Διεύθυνση: Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα
 • facebook: ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

To Top