Το δικό μου Σχολείο

Ξεκίνησαν τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής – Arkki στα εκπ.Μπουγά

ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για παιδιά, το Arkki School of Architecture for Children and Youth, βρίσκεται στην Καλαμάτα από τη Φινλανδία!

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του Arkki, μπαίνοντας στο ρόλο Αρχιτέκτονα στα εργαστήρια στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ.

Σήμερα Σάββατο, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας για τη νέα χρονιά και το Νηπιαγωγείο έκανε κατασκευές με κοσμήματα και στη συνέχεια τα παιδιά του Δημοτικού πήλινα φαναράκια!

Στα εργαστήρια του Arkki, παιδιά 4 έως 13 ετών, με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι, βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.
Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του μέλλοντός τους!

Τα εργαστήρια του Arkki ξεκίνησαν στις 4 Οκτωβρίου του 2017 στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ (Πρωτελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα | Τηλέφωνο:
2721.092.122).

Αrkki | Σχολείο Αρχιτεκτονικής για Παιδιά

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18:15 – 19:15 – ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 – 11:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:30 – 20:00 ΣΑΒΒΑΤΟ:11:30 – 13:00

www.arkki.gr | arkki@akto.gr | www.facebook.com/arkki.gr

http://www.arkki.gr/arkki-kappaalphalambdaalphamualphataualpha.html

To Top