Παιδί

Ξεκίνησαν το απόγευμα τη λειτουργία τους τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ 371 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΕΩΣ 21.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Συνάντηση με τα στελέχη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, είχε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος στο ιστορικό Δημαρχείο.

Ο Παναγιώτης Νίκας έδωσε στους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ κατευθύνσεις και οδηγίες και, στη συνέχεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα ξεκινάει η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Πρόκειται για 11 σχολεία απογευματινά, σχολεία του Δήμου, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν παιδιά, τα οποία είναι οικονομικώς αδύνατα ή είναι από απομακρυσμένες περιοχές της πόλης.
Σε αυτά τα 11 κέντρα θα φοιτήσουν περί τα 400 παιδιά, ενώ το προσωπικό που θα απασχοληθεί ανέρχεται σε 70 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.
Η χρηματοδότηση θα γίνεται από το ΕΣΠΑ και θα έλθουν στην Καλαμάτα περίπου 500.000 ευρώ ως μισθοδοσία του προσωπικού.

Το προσωπικό επιλέχθηκε με πλήρως αδιάβλητες διαδικασίες από μία επιτροπή, που αποτελούσαν οι τρεις Διευθυντές του Δήμου με τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας. Το προσωπικό αυτό θα αξιολογηθεί, για να μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά του και του χρόνου. Ο Δήμος είναι κατηγορηματικά υπέρ της αξιολόγησης».
Σημειώνεται ότι το προσωπικό που θα υποστηρίξει τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ανέρχεται σε 68 άτομα, εκ των οποίων 35 εκπαιδευτικοί και 11 άτομα βοηθητικό προσωπικό για τα συμβατικά ΚΔΑΠ, ενώ 22 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν στο ΚΔΑΠ/ΜεΑ.

Από διοικητικής πλευράς, επικεφαλής των ΚΔΑΠ είναι η Διεύθυνση Διοικητικού / Τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας. Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Αθανάσιος Τσιγαρίδης, δάσκαλος. Τα ΚΔΑΠ θα έχουν δύο εκπαιδευτικούς συμβούλους, τη Μαρία Καράμπελα, σχολική σύμβουλο και το Θεόδωρο Μακρή, δάσκαλο.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ 11 ΚΔΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με 11 συμβατικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, λειτουργούν πλέον στα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία:

• 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
• Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων
• Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος
• Δημοτικό Σχολείο Θουρίας
• Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών.

Στα ανωτέρω Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα υπάρξει, πέραν του παιχνιδιού, παροχή δομημένου προγράμματος στα κάτωθι εργαστήρια: Πληροφορικής και Ρομποτικής, Περιβάλλοντος (Πειράματα, Διάστημα, Ανακύκλωση κ.λπ.), Φιλαναγνωσίας (Αγγλικά, Γνωρίζω τον τόπο μου, Παραμύθια κ.λπ.), Αθλητισμού και Υγείας (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ κ.λπ.) και Εικαστικών (Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική κ.λπ.).

Επισημαίνεται, τέλος, ότι θα ακολουθήσει η λειτουργία ενός ΚΔΑΠ για Άτομα με Αναπηρία, στο οποίο θα φοιτήσουν 50 ΑμεΑ.

To Top