ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μεσσήνη

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης ανταποκρινόμενος στο πανελλαδικό ξεσηκωμό της αγροτιάς, και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων ξεκίνησε την Πέμπτη 25/1, τις κινητοποιήσεις του στον κόμβο της Μεσσήνης.
Χθες πρώτη μέρα, όσοι αγρότες δεν καταπιάνονται με την ελαιοσυγκομιδή, συμμετείχαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, έξω από τον Σταθμό στη Μεσσήνη.
Διεξήχθη συζήτηση για τα προβλήματά τους και αποφασίστηκε οργανωμένα, καθημερινά να έρχονται τρακτέρ από όλα τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης για ενίσχυση και κλιμάκωση του αγώνα, που βρίσκεται στην έναρξη και είναι λογικό να μην έχει μεγάλη συμμετοχή.
Ο Αγροτικός σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρχονται με τα μηχανήματά τους καθημερινά και συντεταγμένα να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας”.
Αποφασίστηκε η συμμετοχή του συλλόγου στην Πανελλαδική κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη στην έκθεση “Agrotika”, με πούλμαν που θα βάλει ο σύλλογος το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

 • ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
  Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού τομέα.
  Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: “Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, χρόνο με το χρόνο μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.
  Σε συντονισμό με τους αγρότες του νομού μας και με όλης της χώρας προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας:

  Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα

  Κατάργηση των τεκμηρίων

  Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014-2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις,

  Να γίνει σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

  Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει.

  ΕΛΓΑ = κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

  Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

  Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα

  Μείωση του κόστους παραγωγής

  Αφορολόγητο πετρέλαιο

  Φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό

  Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια,

  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια

  Κατάργηση και όλων των άλλων χαρατσιών που μας οδηγούν στην εξαθλίωση

  Να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασκευές των αναγκαίων έργων υποδομής

  Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ

  Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μεσσήνη
To Top