ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξεταστικό Κέντρο Covid στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας- Θα λειτουργεί επικουρικά στο έργο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας

Χώρος του Μεγάρου Χορού παραχωρήθηκε προσωρινά από το Δήμο κατόπιν αιτήματος του Κέντρου Υγείας Υγείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει προμηθευτεί και έχει παραδώσει προς χρήση στο Κέντρο Υγείας τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού (1.440 rapid test), ενώ υπάρχει γενικότερη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινής αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν από την επέλαση της πανδημίας.

Στο χώρο του Μεγάρου Χορού, που κρίθηκε ιδανικός λόγω των αποστάσεων που μπορούν να κρατούνται, καθώς και ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο Πρόεδρος της «Φάρις» Παντελής Δρούγας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- για ακόμα μια φορά στη σημασία που έχει, όλοι μας να ακολουθούμε πιστά τα μέτρα που η Πολιτεία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα έχει λάβει, ώστε να επιτευχθεί η ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive το επόμενο διήμερο θα γίνουν όλες οι διαδικαστικές ενέργειες στελέχωσης του εξεταστικού κέντρου με προσωπικό και η προμήθεια υλικού εξέτασης που ήδη είναι διαθέσιμο για αρκετά τεστ και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα γίνουν οι πρώτες εξετάσεις. Η κανονική λειτουργία του κέντρου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

To Top