ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η κατάρτιση 1.000 ανέργων σε Αρκαδία και Μεσσηνία από το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης

Συνεργασία Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Μεσσηνίας-Μετά τις Ευρωεκλογές η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Την εκκίνηση υλοποίησης του έργου της κατάρτισης 1000 ωφελούμενων στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία σηματοδότησε η συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 μεταξύ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της αναδόχου ένωσης εταιρειών του έργου «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε. – ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

«Πρόκειται για ένα από τα πρώτα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης (ΠΔΑΜ) και αφορά την περιοχή του εδαφικού σχεδίου της Μεγαλόπολης» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αποτελεί προϊόν αγαστής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, γεγονός το οποίο έχει δημόσια επαινεθεί τόσο από τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και από την πολιτική ηγεσία που έχουν στην ευθύνη τους το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέτουμε σε εφαρμογή δράσεις του προγράμματος της απολιγνιτοποίησης κάνοντας πράξη το κυρίαρχο ενδιαφέρον μας, πως θα υποστηρίξουμε αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την περιοχή μας» τόνισε ο κ. Τρουπής και πρόσθεσε «τώρα αρχίζει και αποδίδει η προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και αρκετά χρόνια για να αξιοποιήσουμε το ΠΔΑΜ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις εξίσου σημαντικές για την επιχειρηματικότητα στην Αρκαδία»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος από την πλευρά του σημείωσε την εξαιρετική συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) και σημείωσε «στην ευθύνη μας εντάσσεται ένας συγκεκριμένος θύλακας, αυτός του Δήμου Οιχαλίας, με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα για την επιχειρηματικότητα. Η προσπάθειά μας εστιάζει στη μεγιστοποίηση του οφέλους για την περιοχή αυτή και έμμεσα για το σύνολο του εδαφικού σχεδίου της Μεγαλόπολης».

Πρόκειται για κοινό έργο των δύο Επιμελητηρίων, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να καλυφθεί γεωγραφικά το εδαφικό σχέδιο της Μεγαλόπολης, που περιλαμβάνει τους Δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Τρίπολης και Οιχαλίας.

“Μέσω του έργου αυτού θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν 1000 άνεργοι στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού και του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Προβλέπεται επίσης παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού των ωφελούμενων, πρακτική άσκησή τους σε επιχειρήσεις, καθώς επίσης και εκπαιδευτικό επίδομα”

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή ανέργων στις επιδοτούμενες δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης θα δημοσιευθεί αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές.

To Top