Τουρισμός

Ξεκινά η ανάδειξη του ιστορικού ξενοδοχείου “Βασιλικόν”

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΩΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, από το Δήμαρχο και τη μισθώτρια, όσον αφορά στο δημοτικό κτήριο – πρώην ξενοδοχείο «Βασιλικόν», που εκμισθώθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου, με χρονική διάρκεια μισθώσεως 25 έτη. Είχε προηγηθεί, στις 11 Απριλίου 2017, η υπογραφή του μισθωτηρίου.

Όπως επισημαίνεται απο τον Δήμο Καλαμάτας, πλειοδότης, κατόπιν διαγωνισμού, για την εκμίσθωση και αξιοποίηση αυτού του δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Σφακτηρίας, αναδείχθηκε η Φρόσω Παπανικολάου, η οποία προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 1.200 ευρώ. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 25 έτη.

Το «Βασιλικόν» αποτελεί τμήμα διωρόφου διατηρητέου κτηρίου, με εμβαδόν (μικτή επιφάνεια εισόδου Α’ ορόφου, μεσοπατώματος, Α’ ορόφου και δώματος) 413,96 τ.μ. εντός οικοπέδου επιφάνειας 292,80 τ.μ.
Η ενοικιάστρια θα προχωρήσει σε εργασίες ανάδειξης της εσωτερικής αρχιτεκτονικής του κτηρίου.Ενώ φιλοδοξία του Δήμου Καλαμάτας είναι και άλλα παραδοσιακά κτίρια του Ιστορικού Κέντρου να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να μετατραπούν σε ξενοδοχεία.

Ξεκινά η ανάδειξη του ιστορικού ξενοδοχείου “Βασιλικόν”
To Top