ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στη Μεσσηνία – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ – ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΣΩ SMS

Υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους»

Υλοποιείται την Μεγάλη εβδομάδα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το οποίο περιλαμβάνει την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν  τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Το έργο έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εκτός της βασικής υλικής συνδρομής περιλαμβάνει και συνοδευτικά μέτρα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή των υπευθύνων της Δ/νσης Υγείας και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Σχοινοχωρίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος είχε συνεργασία με τους όλους Δημάρχους του Νομού το Σάββατο, όπου και καταρτίστηκαν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα  διανομής κατ’ οίκον στους ωφελούμενους.

Για το Δήμο Καλαμάτας, όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ωφελουμένων, εκτός της συνεργασίας με το Δήμαρχο Καλαμάτας, υπήρξε συνεργασία και με τις υπηρεσίες του Δήμου για την κατανομή των παραδοτέων σε τομείς, με στόχο την έγκαιρη και ταχύτατη υλοποίηση του προγράμματος.

Αντίστοιχη συνεργασία πραγματοποιήθηκε και με τους υπόλοιπους Δημάρχους και αποφασίστηκε, πέραν της συμμετοχής των υπηρεσιών των Δήμων, η διανομή να πραγματοποιηθεί και με τη συνδρομή των προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Ειδικά για τη συνδρομή των προέδρων των Κοινοτήτων, ο Αντιπεριφερειάρχης τους κάλεσε δημόσια για την ενεργό συμμετοχή τους στην υποστήριξη της διανομής κατ’ οίκον στους ωφελουμένους.

Τέλος οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής, έχει ως τον κατωτέρω πίνακα.

Ξεκινά η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στη Μεσσηνία – Αναλυτικά το πρόγραμμα
To Top