Τροφή για σκέψη

Ξεχασμένη νάρκη στην παραλία στο Πετροχώρι!

Κλείνει εβδομάδα η νάρκη που μακροσκοπικά (λένε οι ειδικοί) μοιάζει να ανήκει στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και βρίσκεται, ξεβρασμένη,  σε μια από τις πιο κοσμικές της Πελοποννήσου. Στην παραλία του Πετροχωρίου στο Δήμο Πύλου Νέστορος, όπως αναφέρει ο Γιώργος Παγάνης στην REAL.

Βγήκε λοιπόν η διαβρωμένη νάρκη στην παραλία, κόλλησε στην άμμο, ήρθαν άνδρες του λιμενικού με πολιτικά, την φωτογράφισαν, την απομόνωσαν με παραβάν και την άφησαν στη θέση της.

«Πρέπει να είναι ανενεργή» λένε οι θαμώνες του πανέμορφου μεζεδοπωλείου περίπου 100 μέτρα πίσω από τη νάρκη.

«Λένε ότι ίσως κάποιος αφαίρεσε τον πυροκροτητή», επισημαίνει άλλος από τους λουόμενους που εδώ και εφτά ημέρες κολυμπούν δίπλα της. Κανείς όμως δεν ξέρει με βεβαιότητα καθώς ακόμα δεν την έχει επισκεφθεί πυροτεχνουργός.

Ο υπογράφων γνωρίζει καλά την συγκεκριμένη παραλία καθώς εκεί κάνουν μπάνιο οι γονείς μου.

Κάλεσα το λιμεναρχείο Πύλου: «Ναι βεβαίως γνωρίζουμε το θέμα τη νάρκη» απάντησε μια ευγενική κυρία. «Καλέστε στο υπουργείο (Εμπορικής Ναυτιλίας) με παραίνεσε ευγενικά. «Βεβαίως να την απομακρύνουμε, αλλά να δούμε πρώτα ποιος έχει την αρμοδιότητα» απάντησε άλλη κυρία στο υπουργείο.

Στο μεταξύ η νάρκη είναι εκεί, τα παιδιά των λουομένων κολυμπούν αμέριμνα δίπλα της και οι γονείς τους νομίζουν ότι είναι φωλιά των καρέτα – καρέτα που και αυτές λατρεύουν τη συγκεκριμένη παραλία. Κάλεσα έναν φίλο στο Λιμενικό Σώμα, του ανέφερα τι συμβαίνει και χωρίς καμία διάθεση να με κοροϊδέψει μου είπε: «Πως κάνεις έτσι; Μια νάρκη μάλλον ακίνδυνη είναι.

Μέχρι τις εκλογές δεν βλέπω να την μαζεύει κανείς. Επίσης αν δεν κάνεις θόρυβο εσύ πάλι κανείς δεν θα ευαισθητοποιηθεί…». Επομένως καλύτερα να κάνουμε εμείς «θόρυβο» από εδώ παρά, μία στο εκατομμύριο, να κάνει θόρυβο η νάρκη που ακόμα περιμένει εκεί, καρφωμένη στην αμμουδιά της παραλίας του Πετροχωρίου να ανασυρθεί.

Έβδομη ημέρα σήμερα και συνεχίζουμε το μέτρημα…

https://www.real.gr/koinonia/arthro/ksexasan_ti_narki_se_mia_apo_tis_pio_kosmikes_tis_peloponnisou-552812/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=real.gr

Ξεχασμένη νάρκη στην παραλία στο Πετροχώρι!
To Top