ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Κρυφή ακροδεξιά ατζέντα αποκλεισμών” στον Σύνδεσμο Ύδρευσης καταγγέλλουν 4 δημοτικοί σύμβουλοι

Κοινή δήλωση 4 δημοτικών συμβούλων μελών του Δ.Σ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΗΣ

Η αναγκαστική αντικατάσταση του καταδικασθέντα π. Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κουκούτση από την θέση του προέδρου του Συνδέσμου λόγω της καταδίκης του.

"Μετά τη δίκη και την παγκόσμια αποδοχή της απόφασης της κατά της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής , ήρθε η ώρα της δημοκρατικής αποκατάστασης στον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Ταυτόχρονα έχουν καταγραφεί αρνητικά πλέον οι τρεις δήμαρχοι Καλαμάτας- Μεσσήνης - Μάνης στην υπόθεση ξεπλύματος, με την “τιμητική” θέση που πρόσφεραν, στον αμετανόητο τ. βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κουκούτση για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση. Υπενθυμίζουμε στους συνδημότες μας και στους τρεις δήμους ότι είχαμε καταγγείλει το γεγονός με κοινή επιστολή μας .

Tη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2020 , έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων της περιοχής o αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ενώ έμεινε κενή μια θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή . Ζητήσαμε τη δέσμευση του υποψηφίου προέδρου για συμμετοχή ενός εκπροσώπου από τις μειοψηφίες στην εκτελεστική επιτροπή όπως γινόταν στο ΔΣ μέχρι πριν την “τιμητική” προεδρία. Η πρόταση μας για δέσμευση του υποψηφίου προέδρου δεν έγινε τελικά αποδεκτή .

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την υποψηφιότητα Γ. Φάβα από τα 14 παρόντα μέλη του Δ.Σ. ήταν υπέρ 11 και τα 3 μέλη - σύμβουλοι μειοψηφιών του Δήμου Καλαμάτας ψήφισαν λευκό. Η διαφορά του μεγάλου αριθμού συμβούλων σε βάρος των μειοψηφιών τονίζουμε ότι είναι τυπική , εκ του νόμου απόρροια , και προφανώς είναι σε μεγάλη δυσαρμονία με το πραγματικό και το υψηλό ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν οι μειοψηφίες στα τρία δημοτικά συμβούλια ξεπερνώντας και αριθμητικά και αθροιστικά τον αριθμό ψήφων τον οποίο συγκέντρωσαν οι παρατάξεις των δημοτικών αρχών !

Ο αποκλεισμός δε των μειοψηφιών των τριών δημοτικών συμβουλίων Καλαμάτας ,Μάνης Μεσσήνης με έναν και μοναδικό εκπρόσωπο στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου , αν πραγματοποιηθεί τελικά στην ερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κοινή λογική και την επιταγή της συμμετοχικότητας στην αυτοδιοίκηση.

Πρέπει κατά ελάχιστον να επιτρέπεται στις μειοψηφίες να έχουν μια υποτυπώδη συμμετοχή ώστε να εξασφαλίζουν την εναλλακτική πληροφόρηση στις μειοψηφίες και στα τρία δημοτικά συμβούλια ,όπως γινόταν στο Σύνδεσμο στην περίοδο πριν τον καταδικασθέντα πρόεδρο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ή μήπως τελικά πρόκειται για μέρος μιας κρυφής ακροδεξιάς ατζέντας αποκλεισμών στο Σύνδεσμο και όχι μόνο ; Ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση του κ. Μπάκα , ως αντίβαρο της “απώλειας” , στη θέση του αναπληρωτή δημάρχου Καλαμάτας, αμέσως μάλιστα μετα την καταδίκη της Χρυσης Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης".

ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ κίνηση πολιτών» (ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

“Κρυφή ακροδεξιά ατζέντα αποκλεισμών” στον Σύνδεσμο Ύδρευσης καταγγέλλουν 4 δημοτικοί σύμβουλοι
To Top