Τουρισμός

Το κρουαζιερόπλοιο COSTA neoRIVIERA με 1.135 τουρίστες στην Καλαμάτα

Στις 08.00 το πρωί αφίχθη στο λιμάνι της Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο ” COSTA neoRIVIERA “, υπό ιταλική σημαία. Στο πλοίο επιβαίνουν 1.135 τουρίστες, από 42 διαφορετικές εθνικότητες εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι ενώ έχει πλήρωμα 561 ατόμων. Το σκάφος ήλθε στην Καλαμάτα προερχόμενο από την Κέρκυρα, και αναχώρησε στις 18.00 το απόγευμα για τον Πειραιά.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας υποδέχθηκε τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, στους οποίους προσφέρθηκαν χάρτες, κάρτες με αξιοθέατα της Καλαμάτας και της περιοχής της, ενώ τους δόθηκαν και πληροφορίες τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πολλοί από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

Επίσης, αρκετοί τουρίστες επισκέφθηκαν με 6 λεωφορεία κοντινούς προορισμούς όπως το Μυστρά, την Αρχαία Μεσσήνη, τη Μάνη και το Νιόκαστρο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο, που καταπλέει για φέτος στο Λιμάνι Καλαμάτας. Μια χρονιά που έκλεισε ακόμα χειρότερα από πέρυσι στην κίνηση της κρουαζιέρας, με 7 κρουαζιερόπλοια για το 2018 σε σύγκριση με τα 11 πέρυσι.

Το κρουαζιερόπλοιο COSTA neoRIVIERA με 1.135 τουρίστες στην Καλαμάτα
To Top