ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρόμπας: “Η αντιπεριφερειάρχης ενήργησε όπως επιβάλλει ο νόμος”

“Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΧΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ”

Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Τη νομική διάσταση της πολύκροτης υπόθεσης των υποκλοπών στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, έδωσε στο MessiniaLIVE ο δικηγόρος Κώστας Κρόμπας, ο οποίος μας εξήγησε τις πολύ αυστηρές ποινές που επιφυλάσσει ο νόμος για τους δράστες παραβίασης του απορρήτου, σύμφωνα με το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα.

Πρόκειται, όπως μας είπε, για κακουργηματικές πράξεις που τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξης είτε πρόκειται για χρήση κοριού που καταγράφει απλώς συνομιλίες, είτε κακόβουλο λογισμικό που υπέκλεπτε αρχεία υπολογιστή.

“Η αντιπεριφέρειάρχης ενήργησε όπως επιβάλλει ο νόμος”, μας δήλωσε ο δικηγόρος Κώστας Κρόμπας, εξηγώντας ότι από τη στιγμή που η ίδια αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά “ορθά ενημέρωσε τον εισαγγελέα, που είναι η αρμόδια Αρχή, και όχι τον περιφερειάρχη”, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. “Εάν δεν πήγαινε στον εισαγγελέα, τότε θα ήταν υπόλογη, σύμφωνα με το άρθρο 31 και 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας”.

Η προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα “δείξει” και τους δράστες της υποκλοπής, τότε η Εισαγγελία θα ασκήσει ποινικές διώξεις και αν εμπλέκονται υπάλληλοι τότε θα ασκηθεί και ΕΔΕ, δήλωσε στο MessiniaLIVE ο Κώστας Κρόμπας.
Αναφορικά με το άρθρο 159 του Καλλικράτη που επικαλέστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, και κάνει λόγο πως ο περιφερειάρχης είναι ο μόνος αρμόδιος να εκπροσωπεί δικαστικά και εξωδικαστικά την Περιφέρεια, δήλωσε ότι δεν έχει σχέση, καθώς ερευνάται αυτή τη στιγμή ένα ποινικό αδίκημα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη. Το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης είναι άλλο πράγμα”.

To Top