Επιχειρείν

Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες των καθαριστηρίων Μεσσηνίας: Δεν έχουμε καθόλου δουλειά

Μηδενίστηκε ο τζίρος στα στεγνοκαθαριστήρια-Ζητούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις τους στα μέτρα στήριξης

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες των καθαριστηρίων Μεσσηνίας, καθώς παρά το ότι μένουν ανοικτά έχει εκμηδενιστεί ο τζίρος τους. Με το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι επαγγελματίες των καθαριστηρίων βλέπουν τα έσοδά τους να μηδενίζονται καθώς “δεν πατάει άνθρωπος”. Να σημειωθεί ότι τα καθαριστήρια ήταν στις επιχειρήσεις που εξαιρέθηκαν από το γενικό “λουκέτο” μαζί με τα σούπερ-μάρκετ, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα.

Το πρωί βρεθήκαμε στο κατάστημα του Προέδρου του Συλλόγου Οργανωμένων Καθαριστηρίων Πελοποννήσου Στάθη Μακρή στην Καλαμάτα, ο οποίος μας επισήμανε την απόγνωση των επαγγελματιών του κλάδου του, καθώς πελάτες πλέον δεν υπάρχουν και με το παράδοξο  οι επιχειρήσεις αυτές  ενώ παραμένουν ανοικτές, δεν έχουν καθόλου έσοδα και καμία στήριξη από το κράτος.

“Κάνουμε έκκληση να συμπεριληφθεί στις ανανεωμένες λίστες των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ο κλάδος των καθαριστηρίων. Τα στεγνοκαθαριστήρια καταγράφουν πτώση άνω του 95%, που είναι καταστροφική δεδομένου ότι το κόστος λειτουργίας μας είναι πάρα πολύ υψηλό και μη ελαστικό. Δεδομένου ότι προερχόμαστε από κρίση, αυτό τώρα θα μας οδηγήσει σε  οικονομική ασφυξία”.

“Ζητάμε την αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων με ΚΑΔ 9601, ή τουλάχιστον την ένταξη μας στις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα προνομία που έχουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που εξ αρχής εντάχθηκαν στα μέτρα”, μας δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

To Top