ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κοζομπόλη: “Σε δυο μήνες η Υγεία αλλάζει με τα Τ.Ο.Μ.Υ.”

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη λαμβάνοντας σήμερα το λόγο στην σύσκεψη εργασίας όπως την χαρακτήρισε κι όχι εθιμοτυπική επίσκεψη, αφού έχουν προηγηθεί από το κλιμάκιο του κυβερνώντος κόμματος αρκετές επισκέψεις στις δομές υγείας, αναφέρθηκε στα κίνητρα που υπάρχουν για τους γιατρούς ωστε να δηλώσουν συμμετοχή και να στελεχώσουν τα ΤΟΜΥ, τονίζοντας ότι μετά από δύο μήνες η εικόνα στην πρωτοβάθμια μονάδα αναφοράς περίθαλψης, θα είναι τελείως διαφορετική προς το καλύτερο.

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος των επαγγελματιών υγείας εν μέσω θερινής περιόδου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, με απόφαση του Υπουργού Υγείας παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 8/9/2017 η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Υπενθυμίζεται πως οι προσλήψεις αφορούν:

956 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και, σε περίπτωση έλλειψης αυτών, ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παθολογίας. Η αμοιβή για τις θέσεις Ιατρών αντιστοιχούν στην αμοιβή των Επιμελητών Α’ του ΕΣΥ.
239 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής. Η αμοιβή για τις θέσεις Ιατρών αντιστοιχούν στην αμοιβή των Επιμελητών Α’ του ΕΣΥ.
478 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής και σε έλλειψη αυτών ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής. Σε έλλειψη ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ κλάδου Βοηθών Νοσηλευτών/τριών.
239 θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.
478 θέσεις ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Σε έλλειψη προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.
478 θέσεις ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας
Οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να στελεχώσουν τη σύγχρονη και καινοτόμο νέα βαθμίδα της ΠΦΥ που ανταποκρίνεται στις υγειονομικές ανάγκες της χώρας και στις διεθνώς αναγνωρισμένες επιστημονικές προδιαγραφές.
Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα της προκήρυξης, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 23:59και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει με την πάροδο της 15ης Σεπτεμβρίου 2017.

Για περισσότερες Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr).

To Top