ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Koυμουνδούρου: Αυτό είναι το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα-Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Αλέξη Χαρίτση

Το φθινόπωρο αναμένεται η οριστική διαμόρφωση του επιτελείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Βήμα-βήμα ξεκινά η διαμόρφωση του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που περνά πλέον τις περισσότερες ώρες του στον 7ο όροφο της οδού Κουμουνδούρου, ενώ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα χρησιμοποιεί περισσότερο και το γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής.

Στην Κουμουνδούρου, όπως είναι φυσικό, έχουν ανέβει πολύ οι μετοχές του νέου εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Μαζί με τον Μιχάλη Καλογήρου, που ανέλαβε διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, είναι ίσως τα δυο πρόσωπα που «μπαινοβγαίνουν» περισσότερο στο γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και ο Δημήτρης Καραμάνης, καθώς ο έως πρόσφατα νεαρός στενός συνεργάτης του Δημήτρη Τζανακόπουλου αναλαμβάνει υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε ο Νίκος Ανδριόπουλος, ενώ στο γραφείο προστέθηκε και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελεγρής, με πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία.

Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης παραμένει διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση, ενώ θεωρεί τη θητεία του ως διπλωματικού συμβούλου στο Μέγαρο Μαξίμου ιδιαίτερα επιτυχημένη. Όπως δε όλα δείχνουν νομικός σύμβουλος θα αναλάβει ο τέως ΓΓ της κυβέρνησης Ακρίτας Καϊδατζής. Κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο Θανάσης Καρτερός, στον 5ο όροφο της Κουμουνδούρου έχει ήδη γραφείο ο Νίκος Παππάς, ενώ μάλλον δεν είναι το ίδιο κοντά ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Άγνωστο ακόμα είναι τι ρόλο θα παίξουν στελέχη που είχε εμπιστευτεί ιδιαιτέρως ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, όπως ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για οικονομικά, Δημήτρης Λιάκος και ο πρώην ΓΓ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάκης Παυλόπουλος.

Στην τελική ευθεία της διαμόρφωσης του γραφείου του θα εισέλθει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και αναλόγως πάντα των αναγκών του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμματος που απαιτείται ο μετασχηματισμός του, η ανανέωσή του, το άνοιγμά του σε νέα στρώματα και τμήματα της κοινωνίας, η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, καθώς και η διαμόρφωση της πολιτικής εναλλακτικής του πρότασης απέναντι στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πηγή:News247.gr

Koυμουνδούρου: Αυτό είναι το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα-Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Αλέξη Χαρίτση
To Top