ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kουτουμάνος: Στις 25 Ιούνη το μόνο δίλημμα για κάθε λαϊκή οικογένεια είναι το πόσο θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ

Ομιλία Νίκου Κουτουμάνου, βουλευτή και υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας με το ΚΚΕ

Ομιλία πραγματοποίησε, το πρωί του Σαββάτου 3 Ιούνη, ο Νίκος Κουτουμάνος, στο καφενείο "Μουριά, στην πλατεία Όθωνος.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
"Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι στην ουσία μνημόνιο που θα πληρώσει ο λαός με την αύξηση της φορολογίας, των πράσινων χαρατσιών στην ενέργεια, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια κ.α. Τα 350 και πλέον προαπαιτούμενα που χρειάζονται για την εκταμίευση των δεκάδων δις του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι αντιλαϊκά μέτρα που θα φορτωθούν στην πλάτη του λαού τα επόμενα χρόνια, όπως συνέβη με όλους τους μνημονιακούς νόμους μέχρι και σήμερα. Τα δις θα καταλήξουν στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Άλλος πληρώνει και άλλος γλεντάει στην ουσία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση για βασικά έργα για το λαό μας, όπως είναι για παράδειγμα η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας. Η ζημία με την δεξαμενή νερού στο Πήδημα και συνολικά η κατάσταση του δικτύου στην Καλαμάτα, αποδεικνύει ότι έργα υποδομής που αφορούν το λαό της Καλαμάτας, δεν είναι "επιλέξιμα", δεν χρηματοδοτούνται γιατί δεν έχουν κέρδος. Δεν τους νοιάζουν οι λαϊκές ανάγκες και όταν τους "νοιάζουν" είναι για να βγάλουν κέρδος από αυτές.
Αυτή είναι η κοινή στρατηγική τόσο της επόμενη κυβέρνησης που όπως φαίνεται θα είναι η ΝΔ, όσο και της "συναινετικής αντιπολίτευσης" ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ο λαός μπορεί να την αντιμετωπίσει με δυνατό ΚΚΕ.
Καμία κυβέρνηση και κανένα σύστημα δεν είναι παντοδύναμο, όσο δυνατό είναι το ΚΚΕ, όσο ο λαός οργανώνει την πάλη για τα δικαιώματά του.
Στις 25 Ιούνη το μόνο δίλημμα για κάθε λαϊκή οικογένεια είναι το πόσο θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ. Για να τα βρει δύσκολα η αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και το "Υπουργείο Αντιπολίτευσης" των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ".

Kουτουμάνος: Στις 25 Ιούνη το μόνο δίλημμα για κάθε λαϊκή οικογένεια είναι το πόσο θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ
To Top