Τουρισμός

Κουντουρά: Η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενη χώρα

Είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την κρίση και το προσφυγικό, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

Στον Τουρισμό όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι και γι’ αυτό έχουμε καταφέρει μεγάλες επιτυχίες, δήλωσε η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα.

Δείξαμε ότι παρά την οικονομική κρίση και τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε το προσφυγικό, η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και παράδειγμα προς μίμηση, επισήμανε η κυρία Κουντουρά.

H Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και παράδειγμα προς μίμηση, επισήμανε η κυρία Κουντουρά.

Όλοι μαζί ενωμένοι, με τις περιφέρειες, καταφέραμε να διαφημίσουμε κάθε πτυχή του τουρισμού, τον θεματικό τουρισμό ιδίως κι έτσι έχουμε αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας, πάνω από 10% είπε η κυρία Κουντουρά και ανέφερε πως η χρονιά είναι θεαματικά καλύτερη και όλα τα μεγέθη δείχνουν να έχουν πολύ μεγάλη αύξηση, γύρω στο 4-5% τόσο στις αυξήσεις όσο και στα έσοδα.

Οι τιμές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι πολύ υψηλές, σε πολλές είναι πολύ ικανοποιητικές και είμαστε αυτό που λένε οι ξένοι Value for Money, δηλαδή οι υπηρεσίες μας αξίζουν το κόστος τους, δήλωσε η υπουργός.

Όσον αφορά στο ότι μόνο ένας στους δύο Έλληνες πήγε φέτος διακοπές, η κυρία Κουντουρά δήλωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια και ο εγχώριος τουρισμός έχει αυξηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Έλληνες τουρίστες αυξήθηκαν κατά 6% το 2016, ενώ και το 2017 τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει ανακάμψει.

Κουντουρά: Η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενη χώρα
To Top