ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκούτσης: Σχετικά με τις “μυστικές” δημοσκοπήσεις

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ

“Τονίσαμε επανειλημμένα από την αρχή της (έστω και άτυπης) προεκλογικής περιόδου ότι πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες δεοντολογίας έτσι ώστε να μην δυναμιτίζεται το κλίμα και κυρίως να εμπεδωθεί ένα αίσθημα αλληλοσεβασμού.

Στα πλαίσια αυτά,και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις εσφαλμένες, καλό θα ήταν στον δημόσιο λόγο να είμαστε τεκμηριωμένοι και να παραθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία. Οταν λοιπόν γίνεται αναφορά δημόσια σε δημοσκοπήσεις καλό θα είναι να αναφέρεται ο φορέας που την παρήγγειλε,ο χρόνος διεξαγωγής,ο αριθμός των ερωτηθέντων και φυσικά τα ερωτήματα.
Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται τότε γεννιούνται τεράστια ερωτήματικά , οδηγούμαστε σε διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατ’επέκταση σε χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.

Έν κατακλείδι όταν ακούμε για <<μυστικές>> δημοσκοπήσεις,που είναι βέβαιο ότι θα κατακλύσουν την πολιτική <<πιάτσα>> όσο θα οδεύουμε προς τις κάλπες, ας έχουμε το νού μας.Τρία απλά ερωτήματα,μπορεί να μας λύσουν πολλές απορίες:ποιος τις έκανε,πότε και για ποιόν“.

Κουκούτσης: Σχετικά με τις “μυστικές” δημοσκοπήσεις
To Top