ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκούτσης: “Παλεύουν να αποδομήσουν τον Βασιλόπουλο. Το ζήτημα δεν είναι ο Κουκούτσης”

Σε επιχείρηση αποδόμησης του Δημάρχου Καλαμάτας στοχεύουν οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης  προς το πρόσωπό του, εκτιμά ο δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κουκούτσης, κάνοντας λόγο για “λούμπεν προλεταριάτο και μπουρζουαζία της πόλης”,  διερωτώμενος γιατί αυτή η επίθεση δεν είχε εκδηλωθεί προεκλογικά και παραδεχόμενος ότι αν γνώριζε πόσο δημοκράτης και δίκαιος είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος ο ίδιος δεν θα κατέβαζε συνδυασμό στις εκλογές. 

Κουκούτσης: “Σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη κρίνει ότι ο Κουκούτσης είναι ένοχος δεν θα με ξαναδείτε για 15-20 χρόνια”

Τη δική του απάντηση έδωσε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κουκούτσης με αφορμή τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τη συνεργασία της παράταξής του με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Μια συνεργασία που έχει ανάψει “φωτιές”, με την αντιπολίτευση να ζητά την αποπομπή Κουκούτση από τις θέσεις τις οποίες του ανέθεσε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Οι αντιδράσεις μάλιστα 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης έφτασαν- μέσω επιστολής- μέχρι και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απ’ τον οποίο ζητούσαν να πάρει θέση.

ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: “Σε αυτή την αίθουσα κρινόμαστε μόνο αυτοδιοικητικά!”

Τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Κουκούτσης, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως αυτοδιοικητικός. “Όλοι μας έχουμε πολιτικό παρελθόν, παρόν και μέλλον. Όλοι μας γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ζούμε σε μια μικρή πόλη. Σε αυτή την αίθουσα κρινόμαστε μόνο αυτοδιοικητικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για λαϊκό δικαστήριο, και έκανε λόγο για “συλλογική ευθύνη”, απευθυνόμενος σκωπτικά στην έναρξη της ομιλίας του, “κύριοι εισαγγελείς και ένορκοι….η απόφαση του Δικαστηρίου είναι τετελεσμένη.”

“Θεωρείτε ότι μέσω εμού απαξιώνεται η Δημοκρατία. Σε περίπτωση που η Ελληνική Δικαιοσύνη κρίνει ότι ο Κουκούτσης είναι ένοχος δεν θα με ξαναδείτε για 15 με 20 χρόνια”,

δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσει ηθική δικαίωση για την επίθεση την οποία τώρα δέχεται. “Είναι άκρως φασιστικό αυτό που κάνετε”, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι δεν είδε ανάλογες αντιδράσεις για τον ίδιο κατά την προεκλογική περίοδο παρά μόνο από το ΚΚΕ.

“Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” ΣΤΟΝ Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ”

Ο Δημήτρης Κουκούτσης θεωρεί ότι όλες οι αντιδράσεις που δέχεται δεν έχουν στόχο τον ίδιο, αλλά δια της τεθλασμένης, το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.  Υπερασπίστηκε ευθέως τον Δήμαρχο δηλώνοντας ότι αν ήξερε “πόσο δίκαιος, σωστός και  δημοκράτης είναι”, δεν θα κατέβαζε τον δικό του συνδυασμό “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη” στις εκλογές. Και εκτιμώντας ότι μέσα από την επιλογή Βασιλόπουλου για δήμαρχο “η Καλαμάτα πήγε μπροστά”.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ”

Έκανε λόγο για “χτύπημα” στο Θανάση Βασιλόπουλο τον οποίο όπως είπε “παλεύουν να αποδομήσουν”. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι όψιμες μετεκλογικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούνται από το γεγονός ότι “όπως ο γιος  του ράφτη έγινε βουλευτής, έτσι δεν μπορούν να ανεχτούν ένα παιδί λαϊκό που έγινε δήμαρχος της πόλης. Αυτό πρέπει να το χωνέψετε. Η Καλαμάτα εξέλεξε το Θανάση Βασιλόπουλο!” 

Ως υπεύθυνους της επιχείρησης αποδόμησης του Βασιλόπουλου δεν κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά δήλωσε: “το λούμπεν προλεταριάτο της πόλης και ένα μέρος  της μπουρζουαζίας, παλεύουν να τον αποδομήσουν”.

“Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ”

Ο Δημήτρης Κουκούτσης τάχθηκε υπέρ της πολιτικής κριτικής, την οποία όπως δήλωσε ανέχεται, αλλά κατά της προσωπικής κριτικής, η οποία όπως δήλωσε “τον θλίβει”, γιατί “ζούμε όλοι σε μια μικρή πόλη”, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αντιδράσεις και η επίθεση που τώρα δέχεται, έχουν επηρεάσει την οικογένειά του και το παιδί του. “Ο καιρός θα δείξει ποιός έχει το δίκαιο” είπε χαρακτηριστικά.

Μ.Π.

 

 

 

To Top