ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκούτσης: “Έγιναν πιέσεις και εκβιασμοί στους υποψηφίους μου- Σύντομα θα δουν τι σημαίνει βουβή ψήφος”

Σε μια αποτίμηση του προεκλογικού αγώνα προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη”, Δημήτρης Κουκούτσης, καθώς πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές.
Ο ίδιος έκανε μια “πολιτική ακτινογραφία”, όπως χαρακτηριστικά είπε, των ανθυποψηφίων του και των συνδυασμών τους, που διεκδικούν την ηγεσία του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή όπως είπε “πολλά αβάσιμα και εντελώς αστήρικτα που ακούγονται. Κάποιοι όμως ξεχνούν ότι σε αυτή την πόλη όλοι γνωριζόμαστε”.

Επισήμανε για άλλη μια φορά ότι ο συνδυασμός του δέχτηκε πιέσεις, από ανθυποψηφίους του, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει καμία σχέση με κανένα κόμμα.

Χαρακτήρισε “απόφαση ζωής” την απόφασή του για κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές με τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας. Όπως είπε, όλοι γνωρίζουν πως η προσωπική του διαδρομή έχει δεξιό πρόσημο,  και πως ” αυτή η πολιτική ταυτότητα δεν απεμπολήθηκε ποτέ”, συμπληρώνοντας ότι τα κίνητρά του είναι “ανιδιοτελή και πατριωτικά, και πάντα συνδέονταν με το κοινό καλό.  Πάντοτε θα τάσσομαι στο πλευρό των αδυνάτων και των καταφρονημένων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έζησα πολιτικά και προσωπικά, ποτέ δεν στήριξα κάτι αντιλαϊκό”.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αυτονομία και τον πλουραλισμό που χαρακτηρίζει τον συνδυασμό του “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη”, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται μακριά από κόμματα, καθώς  ” δεν δεχόμαστε τον στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κομματικοκρατία”, υποστηρίζοντας ότι με αυτόνομο λόγο και δράση μπορεί η τοπική κοινωνία να καταφέρει περισσότερα επωφελή. “Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανθρωποκεντρική με λαϊκό πρόσημο”, γι’αυτό όπως τόνισε το πρόγραμμα του συνδυασμού και οι παρεμβάσεις έχουν επίκεντρο τον δημότη τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.  Όπως είπε για τον συνδυασμό του “δεν υπάρχουν δημότες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ούτε προνομοιακές και περιθωριακές συνοικίες και χωριά”.

“Διαγκωνισμός υποψηφίων στις κομματικές εκδηλώσεις.Μπορεί να μην  υπάρχει επίσημα κομματικό χρίσμα, υπάρχουν όμως επιχρίσματα”

Ο Δημήτρης Κουκούτσης προχώρησε σε μια πολιτική ανάλυση- αποδόμηση των υπόλοιπων συνδυασμών που διεκδικούν τη δημαρχοντία, λέγοντας πως οι τρεις από αυτούς [Βασιλόπουλος-Οικονομάκου- Αλειφέρη] εμφανίζονται ως “κληρονόμοι του Νίκα”,  καθώς προέρχονται είτε από την παράταξή του, ως συνεχιστές του είτε έχουν την ίδια κομματική στήριξη. Όπως είπε, κρατούν μόνο τα καλά της δημαρχοντίας Νίκα και απλώς διαπιστώνουν τα προβλήματα, χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, παρά το γεγονός ότι χρημάτισαν σε θέσεις εξουσίας είτε στο Δήμο είτε στην Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας “εξόχως υποκριτική τη στάση τους αυτή, κυρίως πριν την πολιτική συνταξιοδότηση κάποιων εξ αυτών”.

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑΣ

Μίλησε σκωπτικά για την πρακτική των τσιμεντοστρώσεων, της παροχολογίας και του ταξίματος που μας γυρίζει πολύ πίσω, όπως είπε αναφέροντας δηκτικά “μικρή γλυκειά μου μπετονιέρα ρίχνεις τσιμέντα όλη μέρα σε γειτονιές και χωραφάκια για να μαζέψεις ψηφαλάκια!”

Έκανε λόγο για συνδυασμούς που έχουν έρεισμα στην κεντροαριστερά όπως ο συνδυασμός Κοσμόπουλου και Τζαμουράνη, αλλά και για την κομματική στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον Μάκαρη, συμπληρώνοντας πως και οι τρεις τους δεν είναι άμοιροι ευθυνών, και επιχειρηματολογώντας για τον καθένα ξεχωριστά. Χαρακτήρισε τον Βασίλη Τζαμουράνη “παντός καιρού και δημάρχων”, για τον Μανώλη Μάκαρη είπε πως δεν τα κατάφερε ως αντιπολιτευτική φωνή στον Νίκα, και για τον Κοσμόπουλος πως επέστρεψε ελέω απλής αναλογικής. Για τον συνδυασμό του Δημήτρη Οικονομάκου που στηρίζεται από το ΚΚΕ, δήλωσε ότι είναι διαχρονική η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και πως γενικά το ΚΚΕ έχει ξύλινο λόγο. Τέλος για τον Μιχάλη Αντωνόπουλο και την Τόνια Κουζή είπε πως δεν είναι ευδιάκριτες οι αυτοδιοικητικές τους θέσεις.

“ΠΟΛΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ”

Για ακόμα μια φορά επισήμανε ότι δεν υπήρξε διάλογος μεταξύ των συνδυασμών ή έστω των επικεφαλής, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επανειλημμένα το είχε επιδιώξει, ακόμα και σε τηλεοπτικό debate, ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

“ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ”

Έκανε λόγο για “άμετρες φιλοδοξίες που γέννησε η απλή αναλογική”, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα καραγκιοζιλίκια όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα με τις “μυστικές δημοσκοπήσεις” και τα “ανώνυμα γκάλοπ από εταιρείες της πλάκας, όταν όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από αυτά τα μηνύματα”, ξεκαθαρίζοντας πως “εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοια παιχνίδια, ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά. Έχουμε εμπιστοσύνη στη λαϊκή ψήφο”.

“ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΟΥΒΗ ΨΗΦΟΣ”

Αναφέρθηκε σε ένα minimum πλαισίου κοινών θέσεων, προκειμένου να μπορέσουν μετεκλογικά να υπάρξουν συνεργασίες, προκρίνοντας πάντα τον τίμιο και ευπρεπή αγώνα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ενώ μίλησε και για αλισβερίσια που ήδη γίνονται και στα οποία ο συνδυασμός του επ’ ουδενί δεν θέλει να συμμετάσχει.
Για πιέσεις και εκβιασμούς που δέχτηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού του μίλησε ο Δημήτρης Κουκούτσης, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τι ακριβώς γίνεται και σύντομα θα φανεί αυτό μέσα από τη “βουβή ψήφο”. Τέλος διευκρίνισε ότι εδώ και 2.5 χρόνια έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και πως δεν έχει καμία σχέση με κανένα κόμμα, ούτε συνομιλεί με κανένα κόμμα.

“Άλλες παρατάξεις δημοτικές έχουν αποδεχτεί πρώην Χρυσαυγίτες που έχουν φύγει 15 ημέρες από τη Χρυσή Αυγή, και στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι και στα τοπικά γραφεία”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

To Top