ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφαλάκος: Θα τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε εκ μέρους Σωματείων του Νομού ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Παναγιώτης Κουφαλάκος στα συνεργεία της ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν φιμώνεται δεν μπαίνει σε lockdown. Δεν αναστέλλουμε τις λειτουργίες μας. Αντίθετα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δηλώνουμε παρών και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, γιά να αντιμετωπίσουμε την χρόνια αντιλαική πολιτική ολων των Κυβερνήσεων γιά την υγεία πού συνεχίζεται εν μέσω πανδημίας, αφήνοντας ανοχύρωτες τις δημόσιες μονάδες υγείας, την στιγμή πού η εργοδοτική ασυδοσία, με τις πλάτες της Κυβέρνησης έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς, σε χώρους υπερμετάδοσης του κορωνοιού. Αμεσα να ενισχυθούν οι δομές της δημόσιας υγείας, να προσληφθεί μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας.

Η Κυβέρνηση έχει αναγάγει την προστασία της δημόσιας υγείας σε ατομική ευθύνη, ενώ εκατοντάδες συμπολίτες μας συνωστίζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς. Η ελλείψεις από την υποχρηματοδότηση στην παιδεία αφήνουν έκθετη την Κυβέρνηση και το Υπουργείο παιδείας, όπως και το τελευταίο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση. Γονείς και μαθητές δεν πρέπει πιά να έχουν καμία εμπιστοσύνη στους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Εκ του πονηρού η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσα σε γενικό lockdown, συνεχίζει να νομοθετεί. Φέρνει στην βουλή γιά ψήφιση το εργασιακό νομοσχέδιο, βάζοντας στο στόχαστρο την λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, εφαρμόζοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία γιά την λήψη αποφάσεων, στοχεύοντας στην παρεμπόδιση λήψης απόφασης γιά απεργία, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας το έργο πού άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Καθιερώνει το 10ωρο χωρίς πρόσθετη αμοιβή εργασίας, τις ελαστικές σχέσεις και το ελαστικό ωράριο, καταργώντας στη ν ουσία την πενθήμερη εργασία.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό. Να πάρουν αποφάσεις και να τιμήσουν, όπως επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες, τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να πάρουν αποφάσεις και να προετοιμαστούν για την επιτυχία της απεργίας, στις 26 Νοέμβρη, ημέρα πού ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και ΑΔΕΔΥ, έχουν αποφασίσει.

Καλούμε και την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, να συγκαλέσει άμεσα ΔΣ με εισήγηση γιά προκήρυξη απεργίας. Και επειδή η πλειοψηφία έχει ονοματεπώνυμο, Ο πρόεδρος Σωτήρης Τσώνης και ο Γραμματέας Παναγιώτης Μουλάς εκφράζουν τις παρατάξεις πού συνδιοικούν στο εργατικό κέντρο.

Το σωματείο, πού έχω την τιμή να εκπροσωπώ, πήρε απόφαση να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου με εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς και προετοιμάζεται για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 26 Νοέμβρη προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας. Καλούμε τα συνδικάτα του νομού να συνεδριάσουν και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Αυτή η σύνθεση του νέου ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΥΑ

To Top